Членове на секционни избирателни комисии масово са с белязани ръце

...
Членове на секционни избирателни комисии масово са с белязани ръце
Коментари Харесай

Нарушения в Пловдив: Членове на избирателни комисии с белязани ръце ВИДЕО

Членове на секционни изборни комисии всеобщо са с белязани ръце с мастило в Пловдив, алармираха будни жители, предава Трафик нюз бг. До този миг имаме редица сигнали за нарушаванията.

Първите са от регион „ Западен “ в Пловдив. Сигналът бе оповестен от претендента за областен кмет Иван Запрянов с видео, на което се вижда по какъв начин една от дамите в секцията има черти от химикал на палеца.

Това се случва в 28-а секция в ОУ „ Драган Манчов “, сходен сигнал имало и за 29-а секция в същото учебно заведение.

Запрянов е изискал и другите членове на секционната изборна комисия да покажат ръцете си. Той се е обадил на 112 и е подал сигнал до ОИК. В момента там се чака полиция.

Друг сигнал е от учебно заведение „ Петър Берон “ в регион „ Централен “, там също член на СИК е с оцапани ръце с мастило.

От Общинската изборна комисия оповестиха, че когато при тях постъпят сигналите, ще изпратят на място екипи, които да извършат инспекция.

В Районна прокуратура дежурят трима прокурори, които одобряват сигнали и ги обработват. "Работим по всички подадени сигнали ", съобщи и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Според методическите оказания на ЦИК е безусловно неразрешено членове на СИК да бъдат с белязани ръце с мастило или други химикали, които биха могли да увредят изборните бумаги.

Ако бюлетината бъде изцапана, то членовете на СИК са длъжни да я отбележат като невалидна, защото се счита за знак.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР