Членове на секционната комисия във врачанското село Малорад с .

...
Членове на секционната комисия във врачанското село Малорад с .
Коментари Харесай

След скандалния запис в Малорад: Какво показва разследването

Членове на секционната комисия във врачанското село Малорад с. Комисията стана известна с подправянето на бюлетини в интерес на избрани претенденти. Нарушенията са снимани от камерите за видеонаблюдение на броенето, а след това бяха излъчени в репортаж на Българска национална телевизия.

Прокуратурата се сезира по случая. Тази заран от държавното обвиняване ще дадат повече детайлности по почналото следствие.

В скандалния запис от онлайн преброяването след края на изборния ден, който ви показахме, се вижда по какъв начин членовете на СИК означават преференции за претенденти за общински съветници от селото.

Докато поправяли резултата, те заключили вратата, само че не запомнили да изключат камерата за наложителното видеонаблюдение и по този начин нашият екип съумя да открие нарушаването. ПП-ДБ потвърдиха, че председателката на комисията е от тяхната квота и се разграничиха изрично от нейните дейности. При превръщане на резултати от избори законът планува затвор от 1 до 5 години за длъжностно лице, както и за лице от състава на изборна комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР