Членове на Съюза на българските журналисти (СБЖ) искат избор на

...
Членове на Съюза на българските журналисти (СБЖ) искат избор на
Коментари Харесай

Конфликт в СБЖ доведе до оставка на главния секретар

Членове на Съюза на българските публицисти (СБЖ) желаят избор на ново управление на организацията, чийто Управителен съвет с изминал мандат е отказал на 10 октомври да се организира такъм избор. Поради тази причина основният секретар на съюза Иван Върбанов подаде оставка в четвъртък.

Сегашното управление на Съюз на българските журналисти бе определено на Общо заседание, извършено на 14 - 15 март 2015 година Мандатът е регламентиран от устава на Съюза – четири години.

Инициативен комитет на сдруженията в Съюз на българските журналисти разгласи в отворено писмо, че повече от половин година управлението на съсловната организация отхвърля да насрочи избори за нов Управителен съвет и ръководител.

Позицията на Върбанов за избор на ново управление е била подкрепена само от двама членове на УС - Светослав Терзиев и Валери Тодоров, излиза наяве от публикуваното отворено писмо.

Мандатът на Управителния съвет на Съюз на българските журналисти е изминал на 15 март. Председател на УС на Съюз на българските журналисти е Снежана Тодорова. Към момента тя не е излязла с позиция по случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР