Членове на путинистката армия Вагнер подготвят беларуски наемници за диверсионни

...
Членове на путинистката армия Вагнер подготвят беларуски наемници за диверсионни
Коментари Харесай

Вагнеровци подготвят беларуски наемници за диверсии в Украйна

Членове на путинистката войска " Вагнер " приготвят беларуски наемници за диверсионни интервенции в Украйна, заяви Униан. Става дума за наемници от  частното сдружение " ГардСервис ", обвързвано с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Съобщава се, че руснаците от „ Вагнер “ са доставили украински военни униформи.

Според публицисти от Telegram-канала " Можем объяснить ", „ вагнеровците “ образоват беларусите към този момент повече от месец.

Частната охранителна компания " ГардСервис ", която е обвързвана с режима на Лукашенко, е учредена през юни 2020 година – малко преди президентските избори в Беларус и последвалите ги митинги. На чиновниците на сдружението е разрешено да използват огнестрелно оръжие с декрет на беларуския деспот.

В лагера " вагнеровците " водят занимания по инженерна и огнестрелна подготовка, и тактическа медицина. Раздадени са ръчни противотанкови гранатомети, автоматизирани гранатомети и картечници.

Планира се да се образуват диверсионни групи, които да бъдат прехвърляни на територията на Украйна.

Между 8 и 14 септември на беларуска територия, покрай украинската граница, ще се проведат взаимни учения на армиите на Русия, Беларус и страните от Организацията на Договора за групова сигурност.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР