Членове на Националния съвет на БСП са изпратили към председателите

...
Членове на Националния съвет на БСП са изпратили към председателите
Коментари Харесай

Членове на БСП искат промени в Устава и зависимите вън“

Членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия са изпратили към ръководителите на структурите на партията в страната и до всички членове на Народно събрание писмо, в което упорстват да се обърне внимание на избрани секторни политики в страната и да има промени в Устава на партията при избор на управление.

Това оповестиха на брифинг в кафенето на " Позитано " 20 Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и Костадин Паскалев, които са част от вътрешна съпротива на управлението.

Писмото се разисква на Изпълнителното бюро, което се организира в същия миг в формалната зала на постройката на " Позитано ". В него се изброяват наболели проблеми в страната, като то се изпраща в навечерието на привършване на консултациите в председателските препоръки по места за избор на ново управление в края на април, разгласи Янаки Стоилов.

По думите му 50-ят Конгрес на Българска социалистическа партия би трябвало да одобри позиции по 3 групи въпроси - първият за самата партия, вторият - за предпочитаните области на политиката на Българска социалистическа партия, и третият - измененията в устава за избор на ново управление.

" Трябва да спрат опитите за опълчване на хора от разнообразни генерации в партията и да се сплоти целият й капацитет, в случай че тя желае да усили въздействието си. Смятаме, че в управителните органи на партията нямат място хора, които са подвластни от непознати ползи, и до момента в който това не е решено, доверието няма да разреши да е извърши коренно преобразувание ", безапелационен бе Стоилов.
 Разделението в Българска социалистическа партия е реалност за Антон Кутев
Разделението в Българска социалистическа партия е реалност за Антон Кутев

Корнелия Нинова не пожела да сплоти парламентарната група

Той се спря и на това какви да се измененията във връзка с избора на ръководител: " Прекият избор единствено на един човек няма да докара до повече народна власт, а до увеличение на неговата власт ".

Янаки Стоилов е безапелационен, че би трябвало да се сложи въпросът дали в Българска социалистическа партия да се избират директно и депутатите, и евродепутатите, и ръководителите на общинските препоръки, и даже президентът. " Само по този метод можем да претендираме за коренно демократизиране на партията " , сподели той.

Стоилов изброи какви би трябвало да са измененията по отношение на три бранша: демография, екология и енергетика.

От своя страна Костадин Паскалев в детайли изясни, че желаят смяна в данъчната система, минималната пенсия да е изравнена със обществения предел на беднотия, равнене на възнагражденията на администрацията , наложителен % от Брутният вътрешен продукт да е за обучение, опазване на здравето и просвета, фамилно подоходно облагане и тласъци за дете, жилищна политика за младежите, отвод от вдишване на военни задължения.

" Премиерът по този начин и не отговори какви задължения са признати при визитата му в Белия дом ", акцентира Паскалев.

А Янаки Стоилов изиска да има референдум, посредством който българите сами да решат дали желаеме да влезем в Еврозоната.

" Няма ли да се разделим с този отборен принцип на образуване на управлението, вместо да влизат престижи на партията ", настоя Стоилов.

По думите му огромна отговорност за разделянето на върха на партията носи и управлението.

Петър Мутафчиев още веднъж изиска промени в устава за избор на ново управление и разяснява, че с ега за ръководител на партията може да се кандидатура всеки, който има 8 години партиен стаж и 4 години като член на Националния съвет, а в това време в него има текст, в който се споделя, че всеки член на партията може да бъде предлаган и избиран.

" Проверете гласуването на депутатите от Българска социалистическа партия за избор на основен прокурор и за избор на ръководител на КПКОНПИ и ще разберете дали има подвластни хора в Българска социалистическа партия " , сподели Костадин Паскалев. А по думите му това е проблем на управлението на Българска социалистическа партия, че не е дефинирана ясна политика и приказват " зависимости или боязън ".

Под писмото са се подписали 20 членове на Българска социалистическа партия - Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев, Костадин Паскалев, Донка Михайлова, Венелин Узунов, Красимир Мирев, Ваня Добрева, Лъчезар Костов, Димитър Генчев, Емил Костадинов, Ана Пиринска, Валентин Ламбев, Боян Ангелов, Явор Гечев, Емил Райнов, Павел писарев, Тодор Канев, Костадин Арнаудов, Борис Борисов и Николай Николов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР