Членове на Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП) настояват за

...
Членове на Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП) настояват за
Коментари Харесай

Предприемачи настояват за електронно строително разрешително

Членове на Национална асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) упорстват за въвеждане на електронно строително позволение, като една от най-съществени и належащи стъпки за облекчение на административната тежест. Това стаята ясно по време на предсконференция за развиването на пазара у нас.
Дигитализирането на целия развой ще докара до повишение на успеваемостта на обществото и ограничение на напрежението в сектора, безапелационни са специалистите.
„ Нашето предложение е да се понижи размерът на плановата документи, нужна за издаване на позволение за строителство по образеца на други европейски страни. Според нас са задоволителни: инспекция на архитектурния план за сходство с градоустройството, даване на легализация на структура и пожарна сигурност от лицензиран съветник ", разяснява Георги Шопов, ръководител на НАСП.
Членовете на Асоциацията поддържат показаните ограничения от „ Визия за София ", само че регистрират и пропуските в обсега на плана. Сред значимите въпроси без предложение за решение остава построяването на инфраструктура. „ Успешното обмисляне на града би трябвало да бъде учредено на задълбочени публични полемики, експертни мнения и най-важното - резистентност, дългосрочност и вероятност. В момента най-належаща е смяната и подобряването на транспортната инфраструктура, която би трябвало да изпреварва, а не да изостава от капиталовата активност ", споделя Борислав Точевски, член на НАСП.
The post Предприемачи упорстват за електронно строително позволение appeared first on Новини за компютри, смарт телефони, технологии и просвета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР