Членове на Европейския парламент, сред които и българският евродепутат от

...
Членове на Европейския парламент, сред които и българският евродепутат от
Коментари Харесай

Емил Радев: Настояваме Великобритания да преразгледа решението си за увеличение на таксите за студенти от ЕС

Членове на Европейския парламент, измежду които и българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), насочиха апел към английското държавно управление да преразгледа своята политика по отношение на нарастването на таксите за студенти от Европейски Съюз след Брекзит. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ Ако това решение бъде признато, на студентите от Европейски Съюз, от Европейското икономическо пространство и Швейцария могат да бъдат наложени годишни такси за образование сред 10 000 и 38 000 английски лири, без да имат право на достъп до студентски заеми “, се акцентира в писмото до министър Мишел Донелан, който дава отговор за университетите във Англия.

Студентските такси във Англия се усилват

Евродепутатите са безапелационни, че тази политика ще бъде в ущърб и на двете страни.

„ Решението ще повлияе на опцията на студентите от Европейски Съюз да учат във Англия, което ще навреди и на самите английски университети”, предизвестяват основателите на писмото и показват своето отчаяние.

„ За страдание, тези промени са ослепителен образец за отрицателните последствия от Брекзит. Настояваме Англия да преразгледа решението си, тъй като отстояваме позицията, че пред образованието в Европа не би трябвало да има бариери”, разяснява Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) във връзка претекстовете си да се включи в писмото на евродепутатите до министър Донелан. Според българския евродепутат решението на английското държавно управление евентуално ще накара доста искащи да учат в университетите в Обединеното кралство да трансформират своите проекти.

В изказването си пред Камарата на лордовете в края на предишния месец Мишел Донелан съобщи, че студентите от Европейски Съюз, ЕИП и Швейцария към този момент няма да имат право на статут и такса, с каквито се употребяват локалните учащи във висшите образователни заведения.

Потвърждавайки позицията на воденото от Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е държавно управление, министърът посочи, че смяната ще се отрази и на изискванията за приемане на студентски заеми. Новите правила, които се планува да влязат в действие след образователната 2020/2021 година, ще обзет и финансирането за в допълнение обучение и подготовка.

Реформата няма да засегне жителите, които живеят във Англия и Северна Ирландия – тяхното право на образование и достъп до компенсации и услуги ще бъде непокътнато на реципрочна основа.

Във Англия все още се образоват към 6000 български студенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР