Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо

...
Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо
Коментари Харесай

Евродепутати призовах Amazon да спре продажбата на стоки със символи на СССР

Членове на Европейския парламент са се обърнали с отворено писмо към основния изпълнителен шеф на Amazon, Джеф Безос, с апел да прекрати продажбата на артикули със руски претекстове в своята онлайн платформа за извършване на покупки, оповестява The Guardian. Те упорстват, че това наскърбява жертвите на тоталитарния режим.

Призивът към най-богатия човек в света идва откакто американският колос Walmart даде обещание през септември да спре продажбата на облекла със руските сърп и чук и други сходни знаци, след редица недоволства. Двадесет и седемте евродепутати, някои от които жители на страни от някогашния източен блок, заяввяват, че желаят " преустановяване на продажбите на артикули със знаци, представляващи Съветския съюз, в платформата Amazon Inc ".

Освен всичко друго, писмото касае артикули като тениски, униформи, знамена и сувенири.



Евродепутатите показват, че " общият брой на жертвите на руския режим се прави оценка на повече от 60 милиона души, а над 10 милиона души са интернирани в лагери в Сибир, където са претърпели безчовечен условия на живот, насилствен труд, апетит и физическо принуждение ".

" Кървавите дейности, терора и безчовечността на руския режим засегнаха съвсем всяко семейство в някогашните окупирани страни ", се споделя в писмото, като създателите му считат, че " трагичните последствия от тези дейности се усещат и до през днешния ден ".

Законотворците също по този начин декларират, че " поддържат решението на немския производител на спортни артикули Adidas да приключи продажбата на облекла със руски знаци през май ". Стилът, въодушевен от Съветския съюз, е съвременен през последните години, защото съветските дизайнери лека-полека го трансформират в своя запазена марка.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР