Членове на движението жълти жилетки проведоха протестна акция на Северната

...
Членове на движението жълти жилетки проведоха протестна акция на Северната
Коментари Харесай

Полицията в Париж използва сълзотворен газ срещу агресивни жълти жилетки

Членове на придвижването " жълти жилетки " организираха протестна акция на Северната гара в Париж, оповестява ТАСС, цитирайки БФМ.

Една от групите " жълти жилетки ", пренебрегвайки първичния маршрут, координиран от управляващите, влиза в постройката на Северната гара, откъдето парижани всеобщо отпътуват за отмора на север от страната и към Белгия, Холандия и Германия.

Отрядите на специфичните елементи на полицията идват на мястото и бързо гонят протестиращите от гарата, след което деятелите не престават демонстрациите си по улиците на Париж, написа news.bg.

Протестиращите упорстват управляващите на републиката да провеждат така наречен Референдум за гражданска самодейност, който да се занимае с въпроси от национално значение.

" Жълтите жилетки " също заплашват да провеждат огромен митинг в Париж на 14 юли, националният празник на Франция.

Според БМФ, по принцип демонстрациите в Париж са спокойни. Въпреки това полицията е би трябвало да употребява сълзотворен газ в отговор на дейностите на група нападателни протестиращи, които се пробваха да предизвикат силите на реда.

Според френското министерство на вътрешните работи, в Париж има към 2,5 хиляди служители на реда, които обезпечават реда в почивните дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР