Членове на джихадистката групировка Ислямска държава, забранена в Русия, са

...
Членове на джихадистката групировка Ислямска държава, забранена в Русия, са
Коментари Харесай

Задържаха терористи, планирали да пуснат бомба в Русия

Членове на джихадистката формация „ Ислямска страна ”, неразрешена в Русия, са възнамерявали кърваво нахлуване на съветска земя, само че проектът им е бил осуетен от Федералната работа за сигурност (ФСБ), съобщи ТАСС.

Руските служби са задържали терористи в Дагестан и Чечня, които са възнамерявали нахлуване против локалната полиция с стартиране на бомба от квадрокоптер, излиза наяве от публикуваната информация. Единият от задържаните е дал показания и е разкрил проекта.

По думите му членовете на „ Ислямска страна ” са възнамерявали нов вид офанзива, този път по въздух. За задачата е бил направен проект бомбеният механизъм да бъде прикован към квадрокоптер. Бомбата с шрапнели е трябвало да аргументи огромни провали при нападението против полицейските сили. При акцията са задържани петима членове на локалната клетка на „ Ислямска страна ”.

Мишена на нападенията са били градовете Каспийск и Грозни. Терористите са получавали указания по интернет. По време на интервенцията спецназовете на ФСБ, работещи в съдействие с вътрешното министерство, са конфискували съставни елементи за изработката на взривни устройства, огнестрелно оръжие, шест ръчни гранати, три хладни оръжия, 80 патрона с друг диаметър, както и самоубийствени писма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР