Членове на австрийската партия Зелените одобриха с голямо мнозинство на

...
Членове на австрийската партия Зелените одобриха с голямо мнозинство на
Коментари Харесай

Австрийските Зелени одобриха коалиционното споразумение с консерваторите на Курц

Членове на австрийската партия " Зелените " утвърдиха с огромно болшинство на партиен конгрес съдружното съглашение с консерваторите на Себастиан Курц, което основава условия той да стане още веднъж канцлер, а Зелените за пръв път да влязат в държавното управление, предадоха " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

На конгреса в Залцбург подписаното предходната седмица съдружно съглашение бе подкрепено от 93.2 % от 264-мата делегати.

Зелените желаят Австрия да реализира въглеродна индиферентност през 2040 година, едно десетилетие по-рано от заложената цел на Европейски Съюз. Партията взе близо 14 % от гласовете на парламентарните избори през септември, заемайки четвърто място. Консерваторите на Курц завоюваха над 37 %.

Много Зелени насочиха рецензии към някои от детайли в дневния ред на Курц, макар че водачът им Вернер Коглер сподели, че договорката би трябвало да отразява по-малкия дял гласове за тяхната партия.

Коалиционната договорка, оповестена в четвъртък, включва ограничения, подкрепяни от предходното му държавното управление, в което участваха и крайнодесните. То падна след абсурда " Ибисагейт ", обвързван с видеозапис, на който тогавашният водач на крайната десница Хайнц-Кристиан Щрахе дава обещание облаги против финансиране на жена, представяща се за племенница на съветски олигарх.

Сделката включва повдигане на възрастта, до която на девойките е неразрешено да носят забрадки в учебно заведение на 14 от към 10 години – продължение на политика, въведена от предходната коалиция на Курц.

Споразумението съживява и оспорван проект за превантивно задържане на евентуално рискови човеци, даже и те да не са направили закононарушение. Той беше препоръчан от миналата коалиция след смъртоносно намушкване през февруари, за което се счита, че е осъществено от търсещ леговище.

Още за договорката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР