Членове на амазонско племе в Еквадор освободиха шестима заложници, които

...
Членове на амазонско племе в Еквадор освободиха шестима заложници, които
Коментари Харесай

Амазонско племе освободи заложници срещу тленните останки на вожда си

Членове на амазонско племе в Еквадор освободиха шестима заложници, които бяха взели с искане да им бъдат върнати тленните остатъци на техния водач, умрял от COVID-19, заяви през днешния ден държавното управление, представено от Агенция Франс Прес.

Двама служители на реда, двама бойци и двама цивилни бяха отвлечени от тези индианци в четвъртък в село Кюмаи, покрай границата с Перу.

Вождът на племето, умрял от COVID-19, бе заровен съгласно наредбите на здравните управляващи, само че в последна сметка тленните му остатъци бяха ексхумирани и върнати на племето.

Министърът на вътрешните работи на Еквадор Мария Паула Ромо съобщи в Туитър, че освободените заложници са били подложени на медицински обзор след престоя им в амазонската джунгла.

Началникът на полицията военачалник Патрисио Карильо е ръководел договарянията с похитителите, а специфичен екип е провел интервенцията по ексхумацията и идентицифирането на тленните остатъци на племенния водач, които са били превозване от управляващите до Кюмаи.

С над 61 000 доказани случая на Ковид-19 и близо 4800 умряли от последствията на вируса Еквадор, чието население наброява 17,5 милиона души, е измежду най-засегнати страни от пандемията в Латинска Америка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР