Членове на администрацията на Тръмп обмислят дали да отменят някои

...
Членове на администрацията на Тръмп обмислят дали да отменят някои
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Белият дом обмисля отменяне на някои мита върху вноса от Китай

Членове на администрацията на Тръмп обмислят дали да анулират някои мита върху китайски артикули като отстъпка, с цел да бъде подписано отчасти комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай. Това заяви вестник " Файненшъл таймс ", представен от Ройтерс.

Според изданието Белият дом разисква възможното анулиране на 15-процентното мито върху импорт от Китай на стойност 112 милиарда $. Това влезнало в действие от 1 септември облагане обгръща артикули като облекло, уреди и плоски монитори.

Междувременно китайският президент Си Цзинпин даде обещание последователно отваряне на китайския пазар за вложения при откриването на второто издание на Международното ревю за вносни артикули в Китай, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Изложението, което ще продължи до неделя, показва големия китайски пазар от 1,4 милиарда души в опит да отговори на рецензиите, че Пекин непозволено субсидира индустрията си и я пази от конкуренцията. Форумът предлага пазарна платформа за задгранични снабдители на артикули - от вино до яхти, само че не подкрепя изключително фирмите, които към този момент са се открили в Китай.

Вратата, която Китай отваря, ще се отваря още повече, сподели Си Цзинпин в тирада пред аудитория, измежду която бе френският президент Еманюел Макрон и министър председателите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Сърбия Ана Бърнабич.

Си Цзинпин още веднъж даде обещание понижаване на рестриктивните мерки за задграничните вложения и възобнови предлагането, което за първи път бе отправено през юни, за ускорение на работата по китайско-европейско капиталово съглашение.

Китайският президент съобщи още, че международните търговски бариери би трябвало да бъдат отстранени, а страните би трябвало да поддържат главните правила на многостранната търговия, изправяйки се твърдо против протекционизма, добавя Ройтерс.

По думите му би трябвало да бъде направено повече в поддръжка на интернационалното съдействие и да бъдат отстранени бариерите пред нововъведенията.

Няма обособена страна, която да може да реши сама компликациите, пред които се изправя развиването на международната стопанска система, сподели в речта си Си Цзинпин.

Пекин провежда за първи път форума, ориентиран към вносителите на китайския пазар, предходната година на фона на изострянето на китайско-американския търговски спор.

Според критици обаче шестдневното комерсиално ревю, провеждащо се един път в годината, съвсем няма да помогне за превъзмогването на терзанията, измежду които са отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, трудности пред пазарния достъп и неналичието на идентични правила за деяние за задграничните компании в Китай.

Еманюел Макрон, който участва на ревюто, прикани Китай да " консолидира " отварянето на пазара си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР