Членката на Националната гвардия на Западна Вирджиния, която носеше яке

...
Членката на Националната гвардия на Западна Вирджиния, която носеше яке
Коментари Харесай

Момиче на Тръмп“ се призна за виновна за участие в бунта от 6 януари

Членката на Националната армия на Западна Вирджиния, която носеше яке с качулка с надпис " Да, аз съм момиче на Тръмп " в ротондата на Капитолия на Съединени американски щати по време на протеста на 6 януари, се призна за отговорна, заяви Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 188
Джейми Лин Фъргюсън се призна за отговорна за присъединяване в нахлуването в постройката на Капитолия по време на конферентен диалог със арбитър във Вашингтон, окръг Колумбия. Обвинението планува оптимално наказване от шест месеца затвор и санкция от 5 000 $.

Прокурорите желаеха да бъдат отхвърлени три други обвинявания. 

44-годишната Фъргюсън се съгласи също по този начин да заплати 500 $ обезщетение за вредите, нанесени на Капитолия. Произнасянето на присъдата е планувано за 18 ноември.

На 3 януари 2021 година Фъргюсън споделя публикация в профила си във Facebook, съдържаща фотография на навалица пред Капитолия, с буреносен облак и планината Ръшмор откъм гърба. Надписът в обявата гласи: „ Моля се тъкмо по този начин да наподобява Вашингтон на 6 януари. “ В коментар към поста се пита дали Фъргюсън ще отиде до Капитолия и тя дава отговор: „ Аз съм там “, сочат правосъдните документи.

Пред специфични сътрудници на ФБР седмица след протеста Фъргюсън признава, че е участвала на митинга на някогашния президент Доналд Тръмп под мотото „ Спрете кражбата “ пред Белия дом, преди да се насочи към Капитолия. Когато влезнала в постройката, Фъргюсън била облечена с мрачно яке с качулка с надпис „ Да, аз съм момиче на Тръмп “, изписан с бели букви. Прекарала е близо час вътре, като главно се е разхождала из Ротондата, сочат документите.

Съгласно изискванията за освобождението ѝ Фъргюсън е получила разпореждане да остане в дома на родителите си във Вирджиния.

Повече от 830 души са упрекнати във федерални закононарушения, свързани с протеста в Капитолия. Повече от 320 от тях са се признали за отговорни, най-вече по обвинявания в дребни закононарушения, а над 200 са наказани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР