Членката на ЕС и НАТО Литва възнамерява да придобие 200

...
Членката на ЕС и НАТО Литва възнамерява да придобие 200
Коментари Харесай

Литва ще закупи за армията си 200 бронирани машини от САЩ

Членката на Европейски Съюз и НАТО Литва има намерение да придобие 200 бронирани машини от Съединени американски щати за сумата от 145 милиона евро, заяви министерството на защитата във Вилнюс, представено от ДПА. Машината Джей Ел Ти Ви (JLTV) се доставя от американския производител "Ошкош ".

"Новите тактически машини ще усилят качествата на литовските въоръжени сили, ще подобрят подвижността им, отбраната на персоналния състав и бойната мощност ", сподели пред публицисти литовският министър на защитата Раймундас Кароблис след сключването на съглашението, представен от организация БНС.

Техниката ще бъде приспособена към условията на литовската войска и ще бъде доставена до 2024 година Машините ще се употребяват за потребностите на защитата, както и в интернационалните задачи.

Споразумението планува, в случай че е нужно, Литва да закупи още 300 машини. Според Кароблис дали това ще стане, ще се реши след края на първия стадий от контракта през 2024 година

Това е втората най-голяма поръчка за защитата в литовската история след покупката на немските бойни машини на пехотата от вида "Боксер " за 385,6 млн. евро, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР