Членът на УС на Етър - Александър Нанков, даде интервю

...
Членът на УС на Етър - Александър Нанков, даде интервю
Коментари Харесай

Александър Нанков: Правим дублиращ отбор на Етър, който ще играе във В група!

Членът на УС на Етър - Александър Нанков, даде изявление пред клубния уебсайт, в което разгласи, че болярите ще създадат дублиращ тим, който да играе в Трета лига.

Г-н Нанков, по какъв начин преценявате представянето на Етър в есенния дял на шампионата?


– Етър съумя да реализира нещо доста значимо – с изключение на мощния старт, съумя да резервира и качеството си на игра и от там резултатите. Постепенно намерихме верния път, който ще следваме и отсега нататък. Важно е да реализираме резистентност и да радваме публиката. Само ще напомня, че преди 5 година, когато поех тима от „ В “ група, след срамния интервал с турските притежатели и банкрута, дори не сме си представяли, че можем да стигнем толкоз надалеч. Апетитът обаче идва с яденето и към този момент мога да кажа, че Етър към този момент е тим, с който се преценява всеки и е значим фактор в Първа лига, по този начин както е било в най-славните му интервали. Благодарен съм за триумфите ни до тук и на основния управител Красимир Балъков на треньорския щаб в лицето на Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев.

Как виждате развиването на клуба отсега нататък?


– За мен е значимо освен развиването на първия тим, само че и на клуба като цяло, а една от първите ни цели е възраждането на школата. Вече постигнахме една от дилемите си – да имаме участник от някоя от възрастовите ни групи в елитните шампионати. В нея играят нашите момчета до 15 и до 17-годишна възраст. Ясно е, че при нас нещата не са идеални и занапред имаме доста работа за възстановяване на школата. Нещата се случват последователно – знаете, че сега е оповестена социална поръчка за нов огромен стадион с изкуствено покритие в Спортното учебно заведение. Паралелно се построяват и още два терена там. Но към момента сме длъжници във връзка с оборудването и оборудването на школата. Искам да подчертая дебело, че първият тим и школата вървят паралелно и са в симбиоза. Основната ни цели задача за идващите месеци е вярното консолидиране на юношите ни към мъжкия футбол, първия тим на „ Етър “ и като тръмплин за нанационалните гарнитури.

Моята концепция е да структурираме втори тим на Етър, който ще се състезава в шампионата на Северозападната трета лига от сезон 2018/2019 година. В него ще се включат най-вече юноши на клуба, подкрепени от няколко по-опитни играчи – също юноши на Етър. Целта е този тим да замести присъединяване в шампионата на старшата възраст, което за мен е ненужно. Така ще осигурим и положително развиване на нашите юноши, изключително на тези, които се включват в националните шампионати за 15 и 17-годишни. Те ще могат да получават изява в мъжкия футбол и да се развиват поетапно. Нормално е дубълът ни да зарежда с качествени фрагменти първия тим. Вместо да даваме юношите си на други отбори, е по-добре да ги доразвиваме с верен подготвителен развой при нас. Двата отбора ще играят постоянно спаринги и младите момчета ще имат опция да се потвърждават и пред нашата аудитория и пред спортно-техническото управление на първия тим.

Това ли е методът да забележим повече юноши и локални играчи в първия тим?


– Това е една моя фантазия и ще дам всичко от себе си, с цел да я осъществявам. Чувствам, че взискателната етърска аудитория желае да следи локални момчета и да им се радва, по този начин както преди години е подкрепяла Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев, Гошо Георгиев. Имаме положителни, качествени и всепризнати експерти в школата, които умерено могат да водят дублиращия ни тим. Очаквам да получа социална поддръжка за това начинание.

Смятам, че това е разумният път за развиването на нашата славна школа и късмет на нейните ученици да покажат качества. Вярваме, че вторият тим на „ Етър “ ще е и главният източник на млади фрагменти за представителния отбор. Това ще затвърди имиджа на „ Етър “ като клуб, който развива гении и дава късмет на положителни футболисти, които занапред ще славят името на тима, града и България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР