Членът на УС на БФВ Борислав Кьосев даде своята експертна

...
Членът на УС на БФВ Борислав Кьосев даде своята експертна
Коментари Харесай

Боре Кьосев: Трябва да заложим на младите

Членът на УС на БФВ Борислав Кьосев даде своята експертна оценка за представянето на националните тимове по волейбол на Световните шампионати през тази година в предаването " Златният гейм " по Diema Sport 2. Кьосев даде висока оценка за дамите и в това време призна за неточности в метода към мъжкия отбор.

" Иван Петков е положително попадение, млад треньор, упорит, бях покрай него в подготовката, той подмлади тима, смени стила на игра, който подхожда на нашия тим. Тази работа се появи и в тези шампионати, които ги завоюва безапелационно. И се класирахме за Златната лига, което е триумф. Със същия тим сподели качество и даже резултати на Световното. Показахме доста ясна и точна игра, бързи в офанзива и без значение, че класирането е 11-о място, ние знаем, че от 9-о място нататък нещата се броят по различен метод. Отборът има капацитет и аз персонално за себе си давам висока оценка за работата на тима. "

" Тези млади девойки се показаха почтено, чакаме и старите опитни състезателки, като видях работата на тима, ще има присъединяване към този момент и от тях. Елица Василева в никакъв случай не е казвала, че няма да играе в националния тим. "

Кьосев продължи с тематиката мъжки народен тим: " Като показване, можеше да се покаже още нещо, въпреки че Пламен имаше много проблеми в състава. Състезатели, които не можаха да попаднат в националния тим заради травми, някои може би не желаят да играят. "

" Пламен имаше опция, може би е първият треньор, който изкара 4 години да приготви този тим за Световно състезание. Малка неточност се получи, че не заложихме на млади състезатели. Когато видяхме, че в един миг има дефицит на състезатели, тези момчета, които играха на Европейските игри в Баку, трябваше да влязат в първия тим. "

" Това е сложно. Грешка на федерацията и на Пламен Константинов. Трябваше да наложим да има подобен тим, с цел да няма в този момент тези проблеми. Това е един стадий, и ние се учим. Ще го имаме поради в бъдеще. Имаме младо потомство, има хубави момчета, млади момчета, които имат капацитет. Само би трябвало да се намерят точните хора, които да ги развиват. "

" Мисля, че някои от главните състезатели обявиха, че ще се отхвърлят, единствено реверанс пред тях, ние би трябвало да заложим на млади състезатели, да работят непрекъснато, с цел да останем на това високо равнище. "

" Трудно е, когато си бил огромен играч да влезеш в огромната мелница на треньорите. Той сподели, че има капацитет и може да върви нагоре. Ние като федерация, мое персонално мнение е, че в България има 4-5 треньора на високо равнище, които са в огромния волейбол, постоянно е отворена вратата за експерти като Пламен, Мартин, Найден, Желязков. "

А на съответен въпрос, дали Константинов ще остане треньор на отбора, Кьосев отговори: " Засега няма такива индикации, вратата е постоянно отворена, нещата се трансформират. "

А за отборите в мъжкото състезание, именитият волейболист разяснява: " Аз имах опцията да виждам няколко мача, в Добрич има положителни момчета, там Пламен Христов работи сносно. В Нефтохимик също се работи добре, Пазарджик е школа, която се възроди, желаят да покажат качество. Марек обичайно се работи добре, школата се утвърди. Пирин постоянно ще изкара нещо, Монтана тази година ми се коства, че не е на това равнище, на което беше предходната година. Даниел Пеев е добър треньор, най-после и той ще покаже нещо. "

" Българският народен тим е над всичко, аз не виждам други състезателки в чужбина да се отхвърлят. Това е моето благопожелание, иска ми се да видя всички положителни състезателки в този екип. "

" С самостоятелни диалози с членове на Управителния съвет всички даваме висока оценка, инж. Данчо Лазаров и той дава висока оценка. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР