Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов излезе

...
Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов излезе
Коментари Харесай

Газдов: Никой няма право да се нарича ЦСКА, ако има сили само за калъфките

Членът на Управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов излезе с обява във " Facebook " преди дуела на " алените " с ЦСКА-София. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Четири години чакахме този ден!

Твърдяха, че е невероятно да изплуваш от “блатото” на аматьорския футбол. ЦСКА не трябвало “да се лута по селата”, не трябвало да играе против Владая, Доброславци и Люлин. Това щяло да бъде загуба на време и на шампионска еднаквост. Затова - никакви регионални групи! Припознавай бързо Литекс, или ЦСКА умира! Завинаги и окончателно.

Истината е, че постоянно има и различен метод, който не изисква да жертваш правилата си. Имаше го през 2016 година, има го и през днешния ден. Да, цената е висока - насмешки, храчки, закани. Но си коства!

“Литекс с тире, или ЦСКА умр” беше и продължава да бъде тъп слоган. Зад който се крият ползи отвън футбола. Нагласен конкурс, взаимно сдружение, Пловдивски панаир, къпалня Мария Луиза - сещате се. Неслучайно банкрутът на ЦСКА през 2016 година бе форсиран точно с министерско решение. То приключи концесията на ПФК ЦСКА АД и я трансферира - в нарушаване на закона - на ПФК Литекс-Ловеч (тогава към този момент преименуван на ПФК ЦСКА-София). Както и да е, минало бешело.

Е, през днешния ден ще бъде емпирически потвърдено, че духът на ЦСКА е жив! Въпреки банкрута. Два нови клуба ще пазят името ЦСКА в пряк конфликт. Публиката ще пее песни за ЦСКА. Ще има екшън. Не е пресилено да се каже, че днешният мач ще прикове вниманието на целия футболен свят. Нещо, с което българското състезание рядко може да се похвали.

За ЦСКА 1948 е голям триумф, че едвам четири години след основаването ни, към този момент сме първокласен клуб. Ние пазиме идеалите на ЦСКА и ще дадем всичко от себе си, с цел да бъдем на нужното равнище. Първите 4 години бяха сложни. Но същинската борба едвам в този момент стартира! В идващите 6 години би трябвало да поставим основите на нова славна история. За ЦСКА това значи единствено едно - трофеи, купи, евротурнири през пролетта. Защото никой няма право да се назовава ЦСКА, в случай че има сили единствено за калъфките на трофеите!

П.П. Малко и за мача, въпреки всичко. Каквото и да се случи на терена, ние към този момент сме спечелили! Дори да не вземем точки. Те нямат значение през днешния ден. Ние тръгнахме от нулата и спечелихме по състезателен път правото да се състезаваме с най-хубавите в България! Дори да спечелим, това не би трябвало да е мотив за еуфория. Защото равнищата е дълга, а нашите фантазии - огромни. Ако загубим - отново същото.

Истината е, че съперникът е доста мощен. Четири години подред приключва втори. Това демонстрира стабилно качество. Но и ние имаме своите причини да имаме вяра в триумфа. Нека по-добрият победи!

Само ЦСКА! "
efbet Лига 1 кръг, петък 7 август  ЦСКА 1948 20:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР