Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка и управител

...
Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка и управител
Коментари Харесай

ЕЦБ ще направи каквото е необходимо, за да намали инфлацията

Членът на Управителния съвет на Европейската централна банка и шеф на Френската централна банка - Франсоа Вилроа дьо Гало съобщи във вторник, че ЕЦБ " ще направи всичко належащо " и увеличи лихвените проценти толкоз, колкото е належащо, с цел да понижи главната инфлация в еврозоната до целевото равнище от 2 на 100, макар че темпът може да се забави след края на годината, съобщи БНР като се базира на Ройтерс.

" Между другото, това ще има позитивен резултат върху чистия приход на банките; затова европейските банки са по-солидни, в сравнение с се притесняват някои “, добави той. Европейските банки бяха подложени на напън на финансовите пазари през последните дни заради опасения за здравето на швейцарската банкова група Credit Suisse.

Говорейки пред нидерландския вестник NRC, той означи, че огромното противоречие в равнищата на инфлация сред Франция и Нидерландия идва от " времето и успеваемостта на фискалните ограничения, които държавните управления подхващат за справяне с енергийната рецесия ". Последните данни за инфлацията в еврозоната демонстрираха, че потребителските цени във Франция са се повишили през август единствено с 6,2% на годишна база, до момента в който в Нидерландия скочиха със 17,1 на 100.
Вилроа дьо Гало акцентира също по този начин, че е значимо да се дефинира равнището на така наречен неутрална лихвена ставка, която съгласно него е под или покрай 2% в еврозоната и което равнище нито подтикват, нито оказват спънка за стопанската система.

След като ЕЦБ увеличи главните си лихвени ставки с 50 базисни пункта през юли и с още 75 през септември. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР