Членът на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз Венцислав

...
Членът на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз Венцислав
Коментари Харесай

Започва ревизия на всички лицензирани боксьори

Членът на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз Венцислав Николов съобщи, че “започва цялостна проверка на всички лицензирани боксьори ”. Повод за инспекцията е смъртният случай на боксовия кръг в Албания на 21-годишния Борис Станчов.
След нещастието стана ясно, че Станчов се е състезавал с лиценза на братовчед си Исус Величков. Треньорът му твърдеше, че не е знаел за непознатия лиценз. Заради абсурда с сменената идентичност на професионалния играч в сряда боксовият съюз лиши лиценза на мениджъра на Величков Венцислав Георгиев.

„ Лицензите се дават въз основа на три документа: медицински проучвания, лиценз и позволение за присъединяване. Тези документи се издават от мениджъра, откакто той получи нужните документи”, съобщи В. Николов, който изясни и по какъв начин умрелият български боксьор се е състезавал под непознато име.

„ Боксьорите показват персонална карта. Самите те смъкват килограми и се мажат с разнообразни неща. Когато се качи на кръга, тогава знаем, че това е Исус Величков. Той е показал персонална карта и ние знаем, че това е той”, обясни Николов.

„ В момента медицинските прегледи се ревизират от следствените органи. Прегледът е изработен в Луковит. Там е прегледан Исус Величков, а с неговите медицински индикатори е играл Боби Джи (Борис Станчов). Ако бъдат открити нарушавания при прегледите, отговорните ще си понесат отговорността ", уточни представителят на Българския професионален боксов съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР