Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Евгени

...
Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Евгени
Коментари Харесай

Почина бившият шеф на НСлС и член на ВСС Евгени Диков

Членът на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) Евгени Диков е умрял, оповестява "Правен свят ".

Евгени Диков бе един от най-уважаваните следователи в страната, който се ползваше с голямо почитание и престиж от всички свои сътрудници, както като експерт, по този начин и като човек. Диков бе единствена номинация за член на Висш съдебен съвет на своите сътрудници следователи и първият определен въобще правосъден кадровик в сегашния му състав. Диков получи доверието на 296 от общо 444 свои сътрудници, които имаха право на глас.

Евгени Диков е роден на 20 февруари 1955 година в Луковит. Завършва право в Софийския университет през 1979 година Влиза в правосъдната система през 1981 година като правосъден реализатор. Впоследствие е прокурор в Районна прокуратура-Бяла Слатина, заместник-районен прокурор в Районна прокуратура-София. От 1991 година е заместник-градски прокурор на София. Между 1992 година и 2003 година е юрист.

От 2003 година до 2006 година е следовател, а по-късно е прокурор във Върховна касационна прокуратура. От 2013 година е краткотрайно изпълняващ длъжността градски прокурор. В интервала 20 декември 2013 година – 6 декември 2017 година е началник на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор по следствието, след което е определен за член на Висш съдебен съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР