Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Евгени

...
Членът на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Евгени
Коментари Харесай

Отиде си бивш началник на Националната следствена служба

Членът на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) Евгени Диков е умрял, оповестява "Правен свят ".

Евгени Диков бе един от най-уважаваните следователи в страната, който се ползваше с голямо почитание и престиж от всички свои сътрудници, както като експерт, по този начин и като човек.

Диков бе единствена номинация за член на Висш съдебен съвет на своите сътрудници следователи и първият определен въобще правосъден кадровик в сегашния му състав. Диков получи доверието на 296 от общо 444 свои сътрудници, които имаха право на глас.

Евгени Диков е роден на 20 февруари 1955 година в Луковит. Завършва право в Софийския университет през 1979 година Влиза в правосъдната система през 1981 година като правосъден реализатор.

Впоследствие е прокурор в Районна прокуратура-Бяла Слатина, заместник-районен прокурор в Районна прокуратура-София. От 1991 година е заместник-градски прокурор на София. Между 1992 година и 2003 година е юрист. От 2003 година до 2006 година е следовател, а по-късно е прокурор във Върховна касационна прокуратура. От 2013 година е краткотрайно изпълняващ длъжността градски прокурор. В интервала 20 декември 2013 година – 6 декември 2017 година е началник на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор по следствието, след което е определен за член на Висш съдебен съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР