Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на

...
Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на
Коментари Харесай

Михаил Миков: Войната срещу Станишев беше самоцел на Нинова

Членът на националния съвет на Българска социалистическа партия и някогашен водач на партията Михаил Миков дефинира като " самоцел " на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за европейските избори. В студиото на " Още от деня " Миков сподели също по този начин, че Нинова ги е уверила на последния народен съвет, че Българска социалистическа партия ще остане в Партията на европейските социалисти.

" Всяко време ражда своите положителни и неприятни герои, своите политици и представители на народа, които движат нещата напред, усещат пулса на времето и усещат накъде върви светът и такива, които поставят възпират, натоварени са с техните комплекси (...) И положителните и неприятните герои са част от България - и тогава, и в този момент ", по този начин някогашният ръководител на Българска социалистическа партия дефинира обстановката на българските политици през днешния ден и паралела с тези преди 140 години, когато е била призната Търновската конституция.
Според Миков през днешния ден не се дефинира като почтено да си политик, за него през днешния ден политици са подложени на остракизъм, без значение дали е подобаващ или през днешния ден.

Като " цялостни нелепости " Миков дефинира спекулациите, че сегашният водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова му е предложила пари, с цел да се откаже от лидерското място на партията.
" Аз имам своята позиция и съм я заявявал доста ясно с риск да не се харесам на управлението (на Българска социалистическа партия - б.р.) ", сподели Миков по адрес на вътрешните несъгласия в Българска социалистическа партия.
За Миков войната против Сергей Станишев и държанието на Корнелия Нинова, което той дефинира като " самоцел " водачът на Партията на европейските социалисти да не е в листата, са ненужни.
" Става въпрос за някакви персонални неща. Не мога да намеря сериозните причини (за опитите за изключване на Станишев - б.р.) ", добави той.
Миков сподели, че афиширани евроскептици в листата на Българска социалистическа партия няма, само че участват " Българска социалистическа партия критици ", визирайки Иво Христов.

Според някогашния водач на Българска социалистическа партия ръководителят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, защото " най-малко 15 от 17-те претенденти са препоръчани от нея ".

Целия диалог с Михаил Миков гледайте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР