Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) и бивш президент на

...
Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) и бивш президент на
Коментари Харесай

Член на МОК смята, че Зимната олимпиада в Пекин 2022 може да не се състои

Членът на Международния олимпийски комитет (МОК) и някогашен президент на Световната антидопингова организация (УАДА) Ричард Паунд е на мнение, че в случай че олимпийските игри в Токио не се проведат през 2021 година, тогава зимните игри през 2022-а в Пекин също ще бъдат анулирани.

Вчера президентът на МОК Томас Бах съобщи обаче, че не вижда учредения за отсрочване или анулация на Игрите в японската столица, който бяха пренасрочени за идната година поради пандемията от ковид.

" Ако има проблеми с пандемията от ковид в Токио през юли и август идната година, е мъчно да си представим, че това няма да докара до отрицателни последствия за Игрите след пет месеца ", сподели Паунд.

Той означи, че Олимпиадата в Пекин може да бъде повлияна от поредност политически спорове. Протестите в Хонконг и напрежението сред Съединени американски щати и Китай могат да се отразят на игрите.

Паунд също по този начин допусна, че Китай може да обмисли възможна възбрана на присъединяване на американския тим на Олимпиадата, в случай че Америка до този миг не успее да поеме контрола върху разпространяването на вируса.

" В Съединени американски щати има максимален брой инфектирани хора в света и ще бъде прекомерно рисково, в случай че американците дойдат в Китай. Това е коренно съмнение. Но всевъзможни непредвидени неща могат да се случат ", добави Паунд.

Олимпийските игри в Пекин би трябвало да се проведат от 4 до 20 февруари 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР