Членът на конгреса Джим Джордан от Охайо, ключова фигура в

...
Членът на конгреса Джим Джордан от Охайо, ключова фигура в
Коментари Харесай

Джим Джордан, лицето на ключови разследвания на Републиканската партия, търси чукчето на оратора

Членът на конгреса Джим Джордан от Охайо, основна фигура в високопоставени следствия, водени от Републиканската партия в Камарата на представителите, търси чукчето на представителя, откакто Кевин Маккарти беше отхвърлен от ролята и отхвърли да се кандидатира още веднъж при огромна смяна в управлението.

Джордан е прочут като правилен съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп и е ръководител на авторитетната правосъдна комисия на Камарата на представителите.

Републиканецът от Охайо получи основна поддръжка от Тръмп в петък. Бившият президент сподели, че Джордан „ ще бъде СТРАХОТЕН ръководител на Камарата и има моето цялостно и цялостно утвърждение! “ в обява в Truth Social.

Джордан има дългогодишна известност на закостенял пропагандатор и оказа помощ за основаването на твърдолинейната секта на свободата на Дома. Той е в Конгреса от 2007 година

 Представител Джим Джордан, в центъра, се разхожда с други републикански членове на Конгреса след послание към медиите отвън западното крило на Белия дом, където се срещнаха с президента Буш във Вашингтон, окръг Колумбия, в четвъртък, 26 юли 2007 г. Конгресменът Джим Джордан, в центъра, се разхожда с други републикански членове на Конгреса след послание към медиите отвън западното крило на Белия дом, където се срещнаха с президента Буш във Вашингтон, окръг Колумбия, в четвъртък, 26 юли 2007 година Лорънс Джаксън/AP

Докато Джордан се кандидатира за ръководител, водачът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ от Луизиана също разгласи оферта за чукчето, създавайки конкурентна конкуренция за правоприемник на Маккарти.

И Скализ, и Джордан поддържаха възражения против резултатите от изборната гилдия, когато Конгресът се събра, с цел да удостовери президентската победа на Джо Байдън на 6 януари 2021 година, същия ден, когато про-Тръмп навалица нападна Капитолия, пробвайки се да анулира изборите.

В допълнение към председателството на правосъдната комисия, Джордан е и ръководител на определената подкомисия по „ въоръжаването “ на федералното държавно управление. Когато Маккарти разгласи следствие за импийчмънт на Републиканската партия в Камарата на представителите на президента Джо Байдън, той сподели, че ръководителят на надзора на Камарата на представителите Джеймс Комър ще управлява напъните в съгласуваност с Джордан като ръководител на правосъдната власт и ръководителя на комисията по пътищата и средствата Джейсън Смит.

Докато републиканците споделят, че тяхната проверяваща работа е от решаващо значение за информирането на американската общност и обезпечаването на отчетност, демократите постоянно подлагат на критика Джордан като свръхпартиен бранител на Тръмп и го упрекват, че употребява позицията си, с цел да отбрани някогашния президент в навечерието на президентските избори през 2024 година.

 Представител Джим Джордан, съдружник на президента Доналд Тръмп, който неотдавна беше назначен в комисията по разузнаването на Камарата на представителите, заема мястото си на Капитолия във Вашингтон, окръг Колумбия, през ноември 2019 година, по време на първите обществени чувания за импийчмънт на напъните на президента Тръмп да обвърже помощта на Съединени американски щати за Украйна за следствие на неговите политически съперници. Конгресменът Джим Джордан, съдружник на президента Доналд Тръмп, който неотдавна беше назначен в комисията по разузнаването на Камарата на представителите, заема мястото си на Капитолийския рид във Вашингтон, окръг Колумбия, през ноември 2019 година, по време на първите обществени чувания за импийчмънт на напъните на президента Тръмп да обвърже помощта на Съединени американски щати за Украйна до следствия на неговите политически съперници. J. Scott Applewhite/AP

Тъй като Джордан следи основни следствия на Републиканската партия в Камарата на представителите, демократите също по този начин показват обстоятелството, че той се отхвърли в отговор на призовка за свидетелските си показания от специфичната комисия на Камарата на представителите, която проверява нападението на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати.

И Джордан, и Скализ направиха предложение за единение пред републиканците в Камарата на представителите, до момента в който се борят за поста на ръководител, което е удостоверение за разривите в конференцията след напускането на Маккарти.

Джордан също омаловажи опасенията, че може да е прекомерно закостенял за някои от по-умерените членове на Републиканската партия.

„ Мисля, че сме консервативно-дясноцентристка партия. Мисля, че аз съм индивидът, който може да помогне за обединяването на това. Моята политика е изцяло съвместима с това къде са консерваторите и републиканците в цялата страна “, сподели Джордан пред Ману Раджу от CNN.

CNN заяви през 2020 година, че шестима някогашни борци от Щатския университет в Охайо са споделили, че са участвали, когато Джордан е чул или е дал отговор на недоволства за полово непозволено държание против лекаря на тима Ричард Щраус.

Джордан изрично отхвърли, че е знаел нещо за злоупотребата на Щраус по време на годините си на работа в OSU, сред 1987 и 1995 година „ Конгресмен Джордан в никакъв случай не е виждал корист, в никакъв случай не е чувал за корист и в никакъв случай не му е докладвано за корист по време на неговото време като треньор в щата Охайо “, сподели неговият офис в Конгреса през 2018 година

Хейли Талбот, Ани Грейър и Кърт Дивайн от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР