Членът на каталунската партия "Леви републиканци", обявяваща се за отделяне

...
Членът на каталунската партия "Леви републиканци", обявяваща се за отделяне
Коментари Харесай

Сепаратист пое каталунския парламент

Членът на каталунската партия "Леви републиканци ", обявяваща се за обособяване на испанската провинция, Роже Торен (в средата на снимката) стана ръководител на локалния парламент, съобщи ТАСС.

Сепаратистът бе определен след два тура с гласовете на 65-ма от 130-те депутати. 38-годишният политолог бе подсилен от представителите на обединенията, искащи обособяване на Каталуния – "Леви републиканци ", "Заедно за Каталуния " на някогашния министър председател Карлес Пучдемон и крайнолявата партия "Кандидати за национално единение ".

Парламентаристите през днешния ден организираха първото си съвещание след изключителния локален избор на 21 декември. След избирането на ръководител и шестима негови заместници депутатите ще стартират процедура по излъчването на министър председател на Каталуния. Ръководителят на провинцията се избира с 50%+ един глас.

Бившият министър-председател Пучдемон избяга в Белгия, откакто централното държавно управление в Мадрид го упрекна в фракционизъм и финансови злоупотреби. На 27 октомври каталунският парламент разгласи едностранно самостоятелност от Испания. В отговор централното държавно управление отпред с Марино Рахой замрази самостоятелността на провинцията за шест месеца. То се базира на член 155 на испанската конституция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР