Членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров излезе с

...
Членът на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Зафиров излезе с
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: БСП с ответен удар на атаката на Каракачанов: Волът като рие, на гърба си хвърля

Членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров излезе с публична позиция по отношение на поста във Facebook на вицепремиера Красимир Каракачанов, който малко по-рано през днешния ден подлага на критика остро шефката на социалистите Корнелия Нинова.

Каракачанов яростно към Нинова: Некадърният политик се познава по това, че първо протяга ръка на...

Вижте текста без редакторска интервенция:

Днес министърът на защитата Красимир Каракачанов, посредством обществените мрежи, насочи извънредно грозни и възмутителни квалификации по адрес на Българска социалистическа партия и политиката на партията в региона на защитата, оприличавайки я неразбираемо по какъв аршин, на „ бира-скара”.

Хоремагчийският диалект, несъмнено, е трайна характерност на това ръководство, само че е добре да напомним на господин министъра хубавата българска сентенция:

„ Волът като рие, на гърба си хвърля”, тъй като единствено преди три седмици министър Горанов разгласи обществено желанието на кабинета за заледяване на милиардните военни планове в региона на защитата, с верни причини за „ тънкия баланс сред опциите на фиска и главната му функционалност да поддържа действието на държавата”. Едва ли тогава Горанов е очаквал, че сътрудника му министър, на процедура, ще го причисли към определението „ некадърни политици”.

Българската социалистическа партия постоянно е спазвала високи морални примери в своите политики в бранш „ Отбрана “. Водещо начало в тях постоянно е бил националният интерес и добруването на България. С сходни недостойни съпоставения Каракачанов наскърбява освен членовете на Българска социалистическа партия, а и десетките хиляди симпатизанти и експерти, на чиято експертиза постоянно сме разчитали в процеса на образуването на тези политики.

Не е загадка, че в последните години, бранш „ Отбрана “ е трайно и стабилно недофинансиран. Откъде потегли този развой – вярно Каракачанов показва Симеон Дянков за един от първопроходците на разрухата в българската войска и въоръжени сили. Кой обаче и тогава, и в този момент беше отпред на страната и за какво в гневната филипика на министъра липсва главният провинен – Бойко Борисов. Началникът на Каракачанов, Горанов, Дянков и всички съпричастни.

Дали пък повода за този изблик не се крие в непрекъснатите кавги в т.нар.”малка коалиция”, проточилите се поправки на военна техника, имотните кавги, неяснотите към положението на държавния запас и забележимата отпадналост на страната да овладее задаващата се далавера и икономическа рецесия.

Една от най-често споменаваните полезности – патриотизмът , непроменяемо се е свързвал с въоръжените сили и отбраната на Родината. Затова и прекомерно огромен запас се отделя за въоръжаване и военна техника. Оказва се обаче, че вирусът не може да бъде нито отстрелян, нито взривен. „ Бойците “ в този момент са лекари, медицински сестри, учени, хората в полицията и въоръжените сили, дребният бизнес и служащите. Все представители на тези елементи от нашето общество, прекомерно дълго подценявани и недооценявани.

Оказва се, големи средства са отделяни от публичния запас за разнообразни действия и планове, само че не и за подготовка на страната за дейности в условия като тези. И опитите като днешни да се търси борба и опълчване на обособени категории хора и чиновници са надълбоко неточни и дори рискови.

Ето за какво, считам за вярна изразената позиция от ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - да се отсрочи за по-късен стадий реализирането на плановете

„ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “ и „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “ и да се потърсят благоприятни условия за реализацията им с изцяло или преобладаващо присъединяване на националната военна индустрия.

Тези и други планове за превъоръжаване и модернизиране на въоръжените сили да се преглеждат като детайл на една преосмислена икономическа политика на страната, която да подхожда на новите действителности и трендове.
Другото е противен популизъм и зариване на главата в пясъка посредством нови и нови държавни заеми, които ще обрекат на недостиг цели генерации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР