Членът на изпълнителния комитет на БФС Петър Величков смята, че

...
Членът на изпълнителния комитет на БФС Петър Величков смята, че
Коментари Харесай

Член на изпълкома на БФС: Всички трябва да подадем оставка

Членът на изпълнителния комитет на БФС Петър Величков счита, че това управление на централата се е провалило и групово би трябвало да поеме отговорност. Бизнесменът приказва часове откакто във вторник президентът на футболния съюз Борислав Михайлов подаде оставка под натиска на премиера Бойко Борисов.

" Ние всички би трябвало да понесем отговорността си за това, което съставлява футболът ни сега - съобщи Величков пред Dsport.bg. - Уважавам сътрудниците си от изпълкома на БФС и считам, че всеки един от нас е добър в това, с което се занимава отвън футбола, само че като екип, виновен за ръководството на БФС, би трябвало да признаем, че не се справихме. Редно е никой да не упорства повече, а просто всички да подадем оставки като членове на това управление. "

Не на такова мнение обаче са други двама от членовете на изпълкома. Вицепрезидентът Йордан Лечков даже разгласи в прав текст, че Михайлов в действителност ще резервира поста си. Очаква се оставката му да бъде гласувана на изключително съвещание на изпълнителния комитет в петък.

" Няма да бъде призната от изпълкома оставката съгласно мен - съобщи Лечков пред TopNovini.bg. - Има си ред. Президентът е определен от конгрес и единствено конгрес може да го смъкна и да му одобри оставката. За недоброто положение на българския футбол би трябвало да се питат треньорите на тимовете. На тях сме им дали правото. Балъков би трябвало да каже за мача с Англия. Не знам по кое време отново ще бъдем четвърти в света. "

Най-гласовитият от ръководителите на българския футбол - Венцеслав Стефанов, също трансферира виновността за положението на националния тим върху селекционера Красимир Балъков. И непосредствено настоя треньорът да напусне.

" Боби Михайлов има една съществена виновност и тя е, че позволи Красимир Балъков да бъде старши треньор на националния тим по футбол. Доказано той е огромен негодник ", съобщи босът на " Славия " пред " България он еър ". Пред БНР пък Стефанов добави по адрес на селекционера: " В този тим бяха включени футболисти, които единствено майките им ги познават. "

В типичния си комичен жанр членът на изпълкома на БФС неглижира нуждата от смяна в ръководството: " Боби Михайлов и да го сменят, едва ли ще се промени нещо. И кой ще е този, който ще пристигна? Дейвид Копърфийлд ли ще пристигна като вълшебник да реши проблемите на българския футбол? "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР