Членът на инициативният комитет по кандидатурата на Димитър Бербатов -

...
Членът на инициативният комитет по кандидатурата на Димитър Бербатов -
Коментари Харесай

Борис Станков: Клубовете бяха сплашвани да не подписват документите за конгрес!

Членът на инициативният комитет по кандидатурата на Димитър Бербатов - Борис Станков съобщи, че документите на 1/3 от клубовете, които желаят ексклузивен конгрес на БФС ще бъдат входирани до края на деня. Човекът на рекордьора по голове за националния тим съобщи, че част от клубовете са били заплашвани да не подписват декларациите, само че те са го създали.

“Тук сме, с цел да внесем декларациите с желанието на повече от една трета от клубовете членове на Футболния съюз за ексклузивен конгрес. Току що ни беше обяснено, че през целия ден се организира стерилизация и няма нито един чиновник, който да одобри декларациите. До края на деня документите ще бъдат входирани по този начин или другояче. Целта ни е конгрес на 21 септември. Обиколихме цялата страна имаше голям интерес, макар че бяха сплашвани да не идват на срещите, да не подписват документите и благодаря на клубовете за това”, сподели Станков.

" Според устава има право на една трета от членовете да желаят привикване на общо заседание. Ние сме събрали повече от една трета. По закон и по правилник БФС има две седмици да свика подобен конгрес. Няма малка врата, която да им разреши да не се съобразят. Виждаме, че те не постоянно са се съобразявали със закона, само че той разрешава по самодейност от клубовете да изискат от съда такова привикване. Така че имаме вяра, че по един или различен метод конгресът ще бъде призован. Днес ще бъдат входирани документите, има си способи, които ние ще използваме. Оправданието стерилизация, с цел да не работи сходна организация звучи неуместно. В съда да вземем за пример, където влизат много повече хора също се организира стерилизация, само че деловодството работи. Това демонстрира методът, по който работи съюзът като цяло. Продължават да идват претенции, тъй че огромна част от клубовете желаят смяна ", добави юрист Георги Владов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР