Членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан

...
Членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан
Коментари Харесай

Уан И призова за сътрудничество вместо конфликти на Общото събрание на ООН

Членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан И изнесе тирада в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк в събота.

Уан И сподели, че е настъпила ера, цялостна с провокации. Светът навлиза в нов интервал на неустойчивост и смяна, само че това също е време на вяра. Темите за мира и развиването са безконечни тематики за човечеството и хората от всички страни се водят от изконното си предпочитание за съдействие.

За да се отговори на условията на времето, да се разбере историческата наклонност и взаимно да се построи общественост със споделена орис за човечеството, Уан И предложи няколко китайски насоки:

1. Да се търси мир а не спорове. Трябва да позволяваме разногласията посредством разговор и съвещания.

2. Да се развиваме, с цел да сложим завършек на бедността. Трябва да настояваме за слагане на световното развиване в центъра на интернационалния дневен ред, с цел да може повече достижения в развиването да са от изгода за всяка страна и всеки субект.

3. Да се отваряме, а не да се затваряме. Трябва да поддържаме многостранната комерсиална система и отворена международна стопанска система.

4. Да търсим съдействие и да не се конфронтираме. Необходимо е спорът да се размени с разговор, принудата с договаряния.

5. Единство, а не разделяне. Трябва да изоставим идеологическите линии и да се обединим, с цел да насърчаваме международния мир и развиване.

6. Да бъдем обективни, а не мъчители. Трябва интензивно да практикуваме същински мултилатерализъм, да насърчаваме равенството на правата, разпоредбите и опциите за всички страни и да построяваме нов вид интернационалните връзки, включващи взаимно почитание и печелившо съдействие.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР