Член на Управителния съвет на Федералния резерв на САЩ даде

...
Член на Управителния съвет на Федералния резерв на САЩ даде
Коментари Харесай

Централната банка на САЩ се готви за своя цифрова валута

Член на Управителния съвет на Федералния запас на Съединени американски щати даде знак, че институцията е по-отворена към концепцията за цифровата валута на централната банка за разлика от преди, написа профилираното издание Cointelegraph.

Лейл Брайнард, която ръководи няколко комисии във Федералния запас, направи изказването си в университета "Станфорд " по време на симпозиум за бъдещето на заплащанията. В речта си Брайнард съобщи, че Федералният запас на Съединени американски щати "провежда проучвания и опити, свързани с технологиите на разпределената книга и техния капацитет за потребление на цифрови валути, в това число капацитета за CBDC (цифрова валута на централната банка) ".

Брайнард цитира скорошно изследване на Банката за интернационалните разплащания, което разкрива, че от януари 2020 година 80% от централните банки в международен мащаб са ангажирани с някаква форма на цифровите валути. Тази цифра е с 10% повече от миналата година. Предвид значимата роля, която доларът заема на международните пазари, Брайнард посочи, че е значимо Федералният запас на Съединени американски щати да остане "на границата сред научните проучвания и създаването на политики във връзка с CBDC ".

Новите цифрови заплащания, валути и принадлежности за разплащане в този момент се разрастват, означи тя, като посочи плана на "Либра " на Фейсбук и идния дигитален юан на Китай като основни събития в частния и обществения бранш по целия свят. Два пъти в речта си банкерката дефинира евентуалната роля на CBDC като поддържане на суверенна валута, като котва на платежната система на дадена страна.

"За по-малките стопански системи цифровите валути от частния бранш, както и цифровите валути на задграничните централни банки могат да имат значително влияние върху паричната им политика. В доста връзки тези резултати могат да бъдат цифровата версия на "доларизация " с капацитет за по-бързи темпове и по-широк обсег на приемане. "

А единствено преди по-малко от две години Лейл Брайнард беше споделила на конференция за цифровите валути в Сан Франциско, че централната банка на Съединени американски щати няма " безапелационна потребност от цифрови валути ".

Но развития като "Либра " също провокираха Федералния запас да форсира въвеждането на своята идна услуга за разплащания в действително време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР