Член на крайнодясната партия Алтернатива за Германия прекрати интервю, след

...
Член на крайнодясната партия Алтернатива за Германия прекрати интервю, след
Коментари Харесай

Крайнодесен политик в Германия прекъсна интервю след сравнение с Хитлер

Член на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " приключи изявление, откакто журналистът му сподели материал с негови партийни сътрудници , които не могат да създадат разлика на негови мнения със наличието в " Моята битка " на Адолф Хитлер, осведоми ДПА.

В изявлението, излъчено от немската телевизия ZDF в неделя вечерта, Бьорн Хьоке, топ претендентът на партията на идните избори в провинция Тюрингия, отбрани риториката си, която постоянно е подложена на критика поради близостта си до нацистката терминология.

" Щом настъпи повратният миг, тогава ние, германците, не вършим нещата на половина, тогава руините на съвременността ще бъдат отстранени " - ZDF извади този откъс на Хьоке и го показа на членове на " Алтернатива за Германия " с въпроса: " Това от " Моята битка " ли е, или е на господин Хьоке? ".

Депутатите от " Алтернатива за Германия " изглеждаха затруднени от въпроса. Йенс Майер отговори: " Ако би трябвало да отговоря, това е от " Моята битка " , до момента в който водещият партиен член Кей Готшалк съобщи, че " в действителност не знае ".

Мнозина акцентират, че в никакъв случай не са чели " Моята битка " , в която Хитлер показва расисткия си манифест и бъдещите си проекти за Германия, нито книгата на Хьоке, от която е изваден цитатът.

Хьоке, някогашен преподавател по история, пази фразата като " поетична " и акцентира значимостта на свободата на словото.

На десетата минута от изявлението се чува представителят на Хьоке да приканва да се създадат промени в диалога.

Трябва просто да преправим това изявление. Задавате въпроси на господин Хьоке, които го вършат доста прочувствен. Не мисля, че тези страсти би трябвало бъдат излъчени по малкия екран, прикани представителят.

Журналистът на ZDF обаче отхвърли да повтори изявлението, което беше направено в сряда в Ерфурт, столицата на Тюрингия. ZDF разгласява цялото изявление в интернет.

Хьоке и представителят му разясниха, че са очаквали изявлението да се концентрира повече върху акцията му преди изборите в Тюрингия на 27 октомври.

В предишното Хьоке беше остро подложен на критика, откакто предложи Германия да спре да изкупва нацисткото си минало.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР