Член на гюленистката организация ФЕТО е замесен в международна конспирация

...
Член на гюленистката организация ФЕТО е замесен в международна конспирация
Коментари Харесай

Предполагаем член на ФЕТО замесен в заговор в САЩ, целящ да измами Пентагона

Член на гюленистката организация ФЕТО е забъркан в интернационална интрига в Съединени американски щати, целяща да измами Пентагона, като открадне милиони долари, оповестява Анадолската организация.

Турчинът Хюриет Арслан, търговец на коли от Ню Джърси, се е признал за отговорен предходната седмица пред федерален съд за ролята си в заговора, в който взел участие през 2018 година дружно с други турски жители.

Целта на конспирацията била да бъдат откраднати пари от контракт на стойност 23 милиона $ с министерството на защитата на Съединени американски щати, отнасящ се до доставки на авиационно гориво от компания в Република Корея, заяви " Филаделфия инкуайърър ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред локалното издание " Форум Ю Ес Ей " източници, които настояват, че добре познават Арслан, са декларирали, че той от дълго време е обвързван с ФЕТО и постоянно е посещавал сбирки на организацията.

Арслан щял да получи 20 хиляди $ за присъединяване си в схемата.

49-годишният турчин, който има американско поданство от 2011 година, може да получи до 30 години затвор.

Според турските управляващи Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом в Турция през 2016 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР