Член на факултета е убит, заподозрян задържан за стрелба в Университета на Северна Каролина

...
авг. 28 (UPI) – Член на факултета на Университета на
Коментари Харесай

авг. 28 (UPI) – Член на факултета на Университета на Северна Каролина беше убит при стрелба в понеделник в кампуса на училището Chapel Hill и заподозрян е задържан във връзка с инцидента, съобщиха властите.

Никой друг е пострадал при стрелбата, станала около 13 часа. в университетските Caudill Labs близо до центъра на кампуса, каза ректорът на UNC Кевин Гускевич пред репортери на брифинг за пресата.

Самоличността на мъжа член на факултета се пази, докато роднините на жертвата не бъдат уведомени.

„Загубата му е опустошителна и стрелбата накърнява доверието и безопасността, които толкова често приемаме за даденост в нашата общност в кампуса“, ​​каза Гускевич.

„Ще работим, за да възстановим това чувство на доверие и безопасността в нашата общност и сърцата ни са със семейството на нашия колега член на факултета, тези, които са лично свързани с жертвата и тези, травматизирани от този безсмислен акт на насилие“, добави той.

Стрелбата задейства спешна тревога в целия кампус и блокиране, което продължи три часа. В крайна сметка часовете бяха отменени за понеделник и вторник вследствие на насилието, каза ректорът.

Полицията реагира на лабораториите след сигнал за изстрели и откри убития преподавател, когато пристигна, полицията на UNC Шефът Браян Джеймс каза.

Действайки по описания, предоставени на властите, полицията задържа заподозрян около 90 минути след стрелбата, каза той, добавяйки, че оръжието, използвано при убийството, все още не е намерено.

Ръководители на университета отказаха да предоставят повече подробности за инцидента, позовавайки се на продължаващото разследване.

„Все още е твърде рано да се идентифицира мотивът“, каза Джеймс.

Преди заподозреният да бъде задържан, полицията на UNC публикува снимка на „интересно лице“ в X, платформата за социални медии, известна преди като Twitter.

Видео, публикувано от WRAL-TV, показва как властите арестуват млад мъж и го вкарват с белезници в полицейска кола.

Наричайки ситуацията „трагична“, губернатор Рой Купър каза, че наблюдава събитието.

„Офисът ми е в комуникация със закона правоприлагането и служителите в UNC-Chapel Hill, които предприемат предпазни мерки за защита на безопасността на кампуса след днешната стрелба“, каза Купър в понеделник в съобщение на X.

„Това е трагичен начин да започнеш нов семестър и щатът ще предостави всякаква помощ, необходима за подкрепа на общността на UNC“, каза той.

ФБР подпомага разследването и Caudill Labs ще остане затворено като местопрестъпление, казаха училищни служители.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР