Член-кореспондентът на Руската академия на науките проф. доктор на политическите

...
Член-кореспондентът на Руската академия на науките проф. доктор на политическите
Коментари Харесай

Известен руски историк и политолог става Почетен професор на ВСУ Черноризец Храбър

Член-кореспондентът на Руската академия на науките проф. лекар на политическите науки Алексей Анатолиевич Громико ще организира лекционен курс и майсторски клас във Варненския свободен университет от 21 до 23 ноември 2018 година Лекционният курс на тематика " Международни връзки и сигурност “ включва поредност от лекции по тематиките: " Русия, Европейски Съюз и Турция в Черноморския район “; " Русия и НАТО “; " Brexit и бъдещето само че Европейски Съюз “; " Междуцивилизационни проблеми на европейската интеграция “; " Заплахи, провокации, архитектура на европейската сигурност в подтекста на руско-американските връзки “.

На 23 ноември от 13:30 ч. в Аула Максима ще се организира и обществена лекция на проф. Алексей Громико " Политическата промяна на евроатлантическото пространство “. Непосредствено преди лекцията съветският академик ще бъде почетен със званието " Почетен професор на Варненския свободен университет  за неговия принос в укрепването и развиването на ползотворно съдействие сред ВСУ " Черноризец Храбър “ и Фонд " Русский мир “ и за значимите му научни достижения в проучванията на политическите системи и интернационалната сигурност.

Роденият през 1969 година Алексей Анатолиевич Громико е внук на най-дълго заемалия поста министър на външните работи на някогашния Съюз на съветските социалистически републики Андрей Громико. Завършва с отличие историческия факултет на Московския държавен университет " М. В. Ломоносов ". През 1997 година пази дисертация " Политическият реформизъм във Англия “, а през 2005 година става лекар на политическите науки с дисертационния труд " Модернизация на партийно-политическата система на Англия “. В момента е шеф на Института за Европа към  Руската академия на науките и началник на Центъра за европейски стратегии на фонд " Русский мир ". Президент е на Асоциацията за европейски проучвания на Русия. През 2012 година е почетен със званието " Почетен член на университетския конгрес “ на Варненския свободен университет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР