Чжуннанският университет по икономика и право в китайския град Ухан,

...
Чжуннанският университет по икономика и право в китайския град Ухан,
Коментари Харесай

Студенти в Ухан получават безплатно топла храна, сапун и белина

Чжуннанският университет по стопанска система и право в китайския град Ухан, подложен под карантина поради епидемиологичната пневмония от нов вид, раздава гратис на всички студенти, останали в кампуса, защитни маски, топла храна и препарати за стерилизация. Това заяви за ТАСС по телефона Станислав от Русия, който следва във висшето образователно заведение.

" Тези ограничения целят студентите да не излизат на открито и сами да си купуват храна, с цел да не се заразят ", сподели Станислав, студент по интернационалните връзки.

Летището на 11-милионния град, от който потегли епидемията, от 23 януари е затворено, не работят фериботите, метрото, публичният превоз, железопътните и автобусните транспорти са прекратени, затворени са и пътищата, водещи към другите райони на Китай, напомня Агенция Франс Прес.

Университетът раздава на студентите сапун и белина, с цел да обработват независимо стаите си в общежитията, и взема ограничения за спомагателна стерилизация на постройките в кампуса, посочи Станислав.

Запитан дали няма суматоха измежду студентите, " блокирани " в Ухан, той отговори негативно - въпреки градът да е затворен, ситуацията е " както нормално, делнична (...), като се изключи че няма хора из улиците ", предава думите му Българска телеграфна агенция.

" Според мен няма мотив за особени паники ", сподели студентът. Станислав добави, че дружно с сътрудници от Русия поддържа връзка с посолството на Москва в Пекин.

Пресаташето на задачата Георгий Егоров заяви през днешния ден за ТАСС, че съветските дипломати взаимно с китайската страна изследват опциите да бъдат евакуирани студентите от Русия, които следват в Ухан. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР