Читателят на 2018 г. в Регионалната библиотека Христо Смирненски Красимир

...
Читателят на 2018 г. в Регионалната библиотека Христо Смирненски Красимир
Коментари Харесай

Как Красимир прочете 365 книги за 365 дни

Читателят на 2018 година в Регионалната библиотека " Христо Смирненски " Красимир Костов е прочел 365 книги за 365 дни. Младият мъж е на 34 години и работи в областта на търговията и всяка вечер намира време да прочете най-малко по една книга. Любимите му жанрове са научната, историческа и биографична литература. Призът му беше връчен от шефа на библиотеката Кирилка Страшникова.

Костов няма желани книги, а от всяка гледа да изведе и запомни есенция. Той съвсем не гледа телевизия и не употребява обществени мрежи. Свикнах да чета доста и това ми доставя огромно наслаждение и приятност, споделя той. Понякога се случва да чете и електронни книги, само че избира хартиения притежател. Колкото повече чете, толкоз по бърз му става мозъкът и способността да запомня информацията.

През заемната за възрастни през предходната година са минали 1596 читатели, които са заели 53 118 тома книги, а визитите са 15 633.

Най-четените български книги през 2018 година са " Деца играят вън " на Георги Данаилов, " Из остарялата българска литература " и " Стълба за двама " на Донка Петрунова.

Най-четеният български създател е Стоян Цветкашки, който изпреварва Елин Пелин и Алеко Константинов.

Най-четените задгранични книги през 2018 година са " Под настойчивост " на Сандра Браун, " Моят път към теб " на Никълъс Спаркс и " Хамлет " на Уилям Шекспир.

Най-четеният задграничен създател е Нора Робъртс, следвана от Даниел Стийл и Сандра Браун.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР