Читателка на Plovdiv24.bg сподели с нашата медия една наистина добра

...
Читателка на Plovdiv24.bg сподели с нашата медия една наистина добра
Коментари Харесай

Пловдивчанка разказа трогателна история, случила се пред очите й!

Читателка на Plovdiv24.bg показа с нашата медия една в действителност добра вест: " Здравейте, пиша ви за първи път. И то по прекрасен мотив. Станах очевидец на една благородна идея в МБАЛ " Пловдив " (бившата Окръжна болница). Един от екипите на Бърза помощ докара открит скитник, паднал в локва, със подозрение за строшен гален. Слава богу, след обширен обзор кракът на индивида е единствено контузен, фрактура няма. Този човек не беше в съответно положение (видимо пиян). За приемането на който и да е пациент, постъпил по неотложност в болничното заведение, е належащо да се изпълнят някои стъпки, една от тях е да се види дали този човек е обезпечен, работи ли и така нататък

Естествено се оказа, че той не дава отговор на тези условия. Но все пак, както следва и написа в Хипократовата клетва, лекарите от ортопедичното поделение се отзоваха. Този човек бе сит, бе преоблечен в топли и сухи облекла, настанен на легло за през нощта и обгрижен по този начин, както един доктор би оказал помощ и на един обезпечен и пълновръстен член на страната. Беше потърсена помощ, та даже и съвет от органите на реда и обществените какво да се прави, само че те отхвърлиха подпомагане.

Също по този начин бяха потърсени и неговите близки, които са известени за неговото местонахождение и положение, само че за жалост и те подцениха това с лека ръка. Казвам всичко това, с цел да се знае, че колкото и да споделят и да плюят държавните лечебни заведения, да хвалят частниците, все пак и системата даже, лекари са тези, които оказват помощ на хората безплатно, въпреки и в клетвата да написа, че тази помощ не е безвъзмездна. Ние сме хора и е нужно като такива здрав болен да носи. Нека не забравяме, че с цел да сме мощни като народ, е нужно да си подаваме ръка, и то освен когато се постанова. И приключвам по този начин – Кубрат е споделил на синовете си: " Една клонка, в случай че е сама, ще се пречупи доста елементарно, само че в случай че към тази клонка са прикрепени още, те няма да се пречупят по този начин елементарно! Ето по този начин и българският народ би трябвало да стои пред страната! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР