Читателка на Plovdiv24.bg се оплака от условията в Социално подпомагане

...
Читателка на Plovdiv24.bg се оплака от условията в Социално подпомагане
Коментари Харесай

Читателка се оплака от условията в Социално подпомагане в район Южен

Читателка на Plovdiv24.bg се оплака от изискванията в " Социално подкрепяне " в регион " Южен ". Ето на какво се е натъкнала:

" Здравейте! Искам да изкажа възмущението и разочарованието си от визитата си в дирекция " Социално подкрепяне " в Пловдив, регион " Южен " на ул. " 3-ти март ". Условията в постройката на институцията са просто неприемливи. В стая към 20 кв. м се обитава " чакалнята ", в която има 2 стола и евентуално стотици чакащи на опашка за разнообразни обществени услуги, най-спешна от които сега е винетната такса.

Инвалиди, пенсионери и майки с деца чакат на мраз и теснота в ужасни условия, с цел да вземат декларация за попълване. След което попълнят в същите условия, облегнати на стена или където могат и още веднъж застават на опашката, която стига и извън на студа. Нормално ли е? Пловдив - Европейска столица на културата... Дали?

За поправки на улици, булеварди и " европейска сцена " има опция, а за крещящата потребност от по-голямо място - не?! На мен персонално ми се постанова няколко пъти годишно да навестявам институцията, допускам на всеки жител също. Само си представете какво е да чакаш на такива опашки, с цел да се възползваш от правото си...

" Кочината на прасетата е по-широка и топла " бяха думите на един от възрастните чакащи. Прасета ли сме? Или по-зле? Правостоящи инвалиди с бастуни на разположение и майки с деца извън на ледения вятър?!? За да спазим периода за винетка по неработоспособност или детски надбавки, чакайки в такива условия, съпроводени от виковете и кавгите на чакащите пазещи реда си. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР