Читателка на Plovdiv24.bg алармира за нередности в междуселищната линия Пловдив-Руен.

...
Читателка на Plovdiv24.bg алармира за нередности в междуселищната линия Пловдив-Руен.
Коментари Харесай

Читателка е възмутена от обществения транспорт в община Куклен

Читателка на Plovdiv24.bg сигнализира за нередности в междуселищната линия Пловдив-Руен. Ето защо става дума:

" Искам да изкажа възмущението си от обслужването на линията Пловдив-Руен-Пловдив и от безхаберието и бездействието на община Куклен. Както на множеството е ясно, по разсписание и маршрут линията Пловдив-Руен-Пловдив се обслужва по следния метод:

1. Пловдив-Руен-6:30-директен

2. Руен-Пловдив-7:00-директен

3.12:30-автобус с прекачване в Куклен

4. Пловдив-Руен-18:00-директен

5. Руен-Пловдив-18:30-директен

Погледнато действително този пряк транспорт липсва. Пътниците ги трансферират като куфари, а в случай че би трябвало в 8:00 ч да си на работа, просто би трябвало да си намериш метод да пътуваш с нещо друго, само че не и с публичния превоз.

Заех се да се боря с тази бъркотия, само че за жалост се случи нещо доста забавно. Пуснах тъжба в общината, защото тя е възложител на фирмата-изпълнител и зачаках някой да се трогне. Но уви! Към днешна дата пряк рейс няма, разписанието не се съблюдава,а понякога напряко пропущат да пуснат не пряк, а някакъв рейс. Питам се по какъв начин след толкоз недоволства, тъй като аз не съм единствена, този неточен транспортьор продължава да печели състезания и какви са страховете на общината, че да не потърси сметка за какво компанията реализатор ( Хеброс бус) не се преценява с разписанието и маршрута, а си прави произволи. "

Репортер на уеб страницата се обърна към община Куклен, а от там получихме и формален отговор:

През 2015 година " Хеброс бус " ООД печели социална поръчка с обект: " Обществен транспорт на пасажери по регионалната транспортна скица, квота на община Куклен - област Пловдив и по одобрена общинска транспортна скица на община Куклен ". Сключеният контракт изтича през 01.2020 година и според настоящото законодателство следва да се организира нова процедура. Община Куклен организира сложна инспекция по сигнала и при открити нарушавания на изискванията по контракта, ще бъдат наложени наказания на превозвача.

Полученият сигнал на жител на с. Руен е навреме препратен към фирмата-изпълнител. Община Куклен не е уведомявана за подхванати промени от страна на превозвача, няма искане за смяна на параметрите на контракта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР