Читатели на Марица“, живеещи в трите входа на така наречия

...
Читатели на Марица“, живеещи в трите входа на така наречия
Коментари Харесай

Живущи в Малкия Гигант с пет въпроса към общината

Читатели на „ Марица “, живеещи в трите входа на по този начин наречия блок „ Малкия Гигант “ на ул. „ Еледжик “ 2 в квартал „ Северен “ изпратиха до редакцията писмо с редица проблеми, с които близо 1000 пловдивчани, живеещи там, се сблъскват всекидневно и за които от години институциите си трансферират топката, а действително решение няма. Публикуваме писмото им без редакторска интервенция.

Здравейте, изпращаме ви това, като споделяме, че ние - жителите на " Малкия Гигант " сме много търпеливи хора, само че търпението и разбирането ни към институциите към този момент се изчерпват! Години наред площите, зад, пред и към блока ни се трансформират в бунище. Слагат се гаражи, кой където желае и се ограждат нерагламентирано общински места и площи.

В трите входа живеят над 1000 души, а в непосредствена непосредственост до блока ни има и учебно заведение, чиято ограда се е трансформирала в бунище! Там постоянно гният купища боклуци и даже трупове от одеве заклани животни. Във връзка с тези проблеми имаме няколко въпроса?

1. Искаме да попитаме всички от Общината и Районното Кметство, по кое време паркинга пред блока ни ще спре да наподобява на лунен пейзаж?

2. Искаме да попитаме Господата ръководещи, по какъв начин е допустимо всеки по лична самодейност да може самичък да си загради място пред блока?

3. Искаме да попитаме, гаражите пред блока, законно ли са сложени там и в случай че не са, тогава за какво не престават да се слагат нови такива?

4. Искаме да попитаме също, по кое време сметището ще бъде отстранено, и какви ограничения ще се вземат, с цел да не се появи още веднъж след няколко месеца?

5. Кога ще се реши казуса с непрекъснатото нахлуване на кучетата, които явно намират храна в противозаконните сметища към блока ни?

Както се вижда от фотосите – един от основните входове на Пловдив - Европейската столица на културата наподобява повече на лунен пейзаж, в сравнение с съвременен европейски град от 21 век. „ Марица “ ще потърси отговори от способените институции и ще следи развиването на проблема. По думите на живущите в блока, през 2017 година са били съборени няколко противозаконни постройки с цел да „ замажат очите “ на обществото, само че една част от тях са останали, а на мястото на съборените се е появило бунище.

Наш екип пък видя с очите си по какъв начин чиновници на „ Чистота “ изхвърлят само контейнерите за боклуци, до момента в който голямото количество боклук и отпадъци към тях се пропущат. Голяма част от живеещите в „ Малкия Гигант “ пък не престават да упорстват за решение на казуса както с паркирането и положението на паркинга зад блока, по този начин и за смяна в пропускателния режим на светофарната уредба на улица „ Никола Войновски “ и „ Васил Левски “, поради който всеки ден, в пиковите часове, по думи на поданици на квартала всички в блока са подложени на „ шумов гнет “.

Ученици от ПГ по кожени произведения и текстил „ Д-р Иван Богоров “ пък описват, че сметището до оградата на гимназията им освен, че не е изчезнало до момента в който са били във почивка, само че и е станало още по-голямо и към този момент на практика е погълнало целия тротоар до школото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР