Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за нелоялна търговия, като подозира добре

...
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за нелоялна търговия, като подозира добре
Коментари Харесай

На бензиностанция в Пловдив сами преценяват на кого каква отстъпка се полага

Читател на Plovdiv24.bg алармира за нелоялна търговия, като подозира добре замислена скица за персонално облагодетелстване.

В жалбата си Петър Каратанчев твърди, че е получил касов бон от " Т-Маркет ", в който е закрепена отстъпка за гориво на бензиностанции “Петрол ". Промоцията е “Пазарувай в Т-Маркет, зареди в Петрол с отстъпка "

В касовата записка се показва, че отстъпката е до 15 ст. за литър, само че единствено в случай че заредиш до 30 литра дизел, 25 литра бензин, 25 литра газ пропан бутан, или 10 кг метан.

До тук – прелестно!

Нашият четец отива в бензиностанция " Петрол " на на ул. " Цар Симеон " в жк " Тракия " и взема решение да се възползва от ваучера за отстъпка. Сипва повече от 25 литра бензин и заплаща на касата, като демонстрира и касовия бон с отстъпката. След сканиране на Q- кода му се начислява отстъпка, само че не такава каквато чака, а доста по-малка. Той пита касиерката за какво отстъпката е толкоз дребна, а тя му дава отговор, че " нещо компютъра бърка " и нищо не може да се направи.

Неприятно му става и от обстоятелството, че касиерката му взима бележката за отстъпка и не му я връща, макар, че тя не им е нужна, откакто към този момент имат сканиран кода. Г-н Каратанчев моли да му върнат бележката, само че по този начин и не си я получава. Иска среща с шефката, само че тя отсъства, защото е неделя вечер. В понеделник той се среща с нея. Управителката му изяснява тънкия миг. В бележката написа не 15% отстъпка, а до 15%.

На въпрос по какъв начин и кой дефинира какъв брой да е отстъпката за всеки, отговорът е неразбираем. Няма отговор и за него самият, въпреки, че схемата ясно прозира и всеки би се досетил.

Това в случай че не е нелоялна търговия, кое тогава е?

Малко преди да пристигна в редакцията ни нашият читател отива и в Комисията за отбрана на потребителите в Пловдив. Оттам го карат да пусне тъжба, да попълни бланка. Но към нея би трябвало да приложи и бележките. Мъжът моли за ксерокс, с цел да ги снима, само че Комисията няма обикновен ксерокс и го праща да търси по улицата. Сами разбирате какво значи това. Размотаване и загуба на време до отричане.

Е, няма такава страна, няма такива институции, които сякаш са в помощ на потребителите!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР