Читател на Plovdiv24.bg поиска думата във връзка с ремонта на

...
Читател на Plovdiv24.bg поиска думата във връзка с ремонта на
Коментари Харесай

Един обикновен гражданин с размисли за развитието на града ни

Читател на Plovdiv24.bg изиска думата по отношение на ремонта на " Асеновградско шосе ": " Здравейте, пиша ви по отношение на един извънредно муден и нескончаем ремонт на пътното покритие на бул. " Асеновградско шосе " в сектора от някогашната мебелна къща до околовръстното на ж.к. " Тракия ". Непонятно ми е за какво една рехабилитация на пътно покритие се бави толкоз доста. Вече два месеца се работи и резултатите са плачевни. Прилагам фотоси и изяснявам позицията си. 

Видно от фотосите е следното - платното в посока Асеновград е с неположено напълно покритие, като асфалтът е неположен в една линия от 1-1,50 м тъкмо до кръстовището на мебелна къща.

Образувала се е една линия с по-ниско равнище, в която се събира дъждовна вода и към този момент се вижда по какъв начин носещата структура е компроментирана, на елементарен език образували са се дупки в основата на пътя. Това значи, че след бъдещото доасфалтиране ще се образуват нови и нови дупки на това място. Следва познатото на всички “ремонт на ремонта ". Кой проспива такива значими моменти от осъществяването на пътищата в града ни - дали са служащите от компанията реализатор, дали са от община Пловдив, дали органите на КАТ, които би трябвало да наблюдават за сигурността на пътищата или са всички дружно? 

Всеки ден минавам по това трасе и към този момент два месеца ситуацията не се е трансформирало. Защо???  Дали асфалтът не е стигнал, с цел да се “долепи " до остарелия, дали ще се разкопава под тази линия за някакви подземни проводи? Според мен няма значение отговорът на този въпрос, тъй като тези действия от дълго време трябваше да бъдат завършили. 

Защо се прави ремонт и по-късно не се довежда до край? Защо не се обезопасява, с цел да може колите да минават безвредно? Защо фирмата-изпълнител идва и работи няколко дни, по-късно 2-3 седмици няма никой на обекта, нито машини, нито хора? Защо се стартира унищожаване на износващия пласт на идващото кръстовище, а това до Мебелна къща си остава в същото състояние? 

Защо с цел да мина през това кръстовище с автомобила си би трябвало съвсем да спирам придвижване, другояче пожертвам да повредя автомобила си? Защо има цяла дирекция в община Пловдив, която да управлява изразходването на парите на данъкоплатците за инфраструктура, която да е безвредна и да дава избран комфорт при потреблението й, а никой не поглежда какво се прави на обекта? 

Господин Тотев, господин Калев, апелирам за съответен надзор на ремонтите в града ни! Имам възприятието, че целия град е безредно и стремително разкопан, единствено и единствено с цел да се приготви за Европейска столица на културата 2019 и то освен това в последния вероятен миг. Дали неналичието на надзор, концепция за осъществяване на ремонтите и етапност при затварянето на някои булеварди е повече от видна или това е мое подстрекателство, не се знае?

Моля не подминавайте и специфичната табела с надпис “Асеновград " закачена на дирек за светофарна уредба - видна е на фотосите. Дали това са новите указателни табели в града ни, остава единствено да гадаем? 

С почитание,

Един елементарен жител с мисли за развиването на града ни "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР