Читател на Plovdiv24.bg алармира за разлика в цената на автобусния

...
Читател на Plovdiv24.bg алармира за разлика в цената на автобусния
Коментари Харесай

Защо има разлика в цената на автобусния билет по линия Пловдив-Асеновград?

Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за разлика в цената на автобусния билет от Пловдив до Асеновград. Линията се обслужва от две компании, които имат разнообразни цени, съгласно читателя ни. Ето какво още ни написа той:

" Здравейте! Пиша Ви, тъй като извънредно доста почитам целия екип на Plovdiv24.bg и знам, че посредством Вас ние читателите и жителите на Пловдив може на независимост да показваме мнението си. А и да задаваме въпроси към хора, до които ние мъчно бихме достигнали или решили проблем на 4-ри очи, без да се даде публичност на случая.

Почти всекидневно пътувам до Асеновград, където се намира и работното ми място. Но от много време освен аз, само че и доста пътуващи си задават въпроса: Защо дистанцията Пловдив – Асеновград и назад е еднообразно, а се взимат разнообразни цени на билет от двете компании, обслужващи линията. Чрез Plovdiv24.bg желая да попитам Веселин Дошков, притежател на компания " Хеброс бус ": Защо за едно и също време и разстояние " Хеброс бус " като транспортьор продава билет на стойност 1.50 лв., а асеновградската компания – на 1.20 лв.?

Хора, които всекидневно пътуват като мен, в случай че предположим, че избран месец има 20 работни дни по 30 ст. разлика (в едната посока) и 30 ст. (в другата посока) се равнява на 12 лв.! За тези 12 лв., какво повече ми се обезпечава – дистанцията е едно и също, времетраенето – едно и също, горивото на една и съща цена, винетката на една и съща цена, разлика няма?! Надявам се, че ще има основателно мнение и реакция от страна на " Хеброс бус ".

Ако е належащо ще се събере подписка, която да бъде предоставена на Веселин Дошков. "

Разликата в цените напълно не е нещо ново. Още когато печели състезанието за линията компания Едноличен търговец " Стойчев и наследник ", тя печели с цена 0.60 лева, до момента в който другата компания реализира транспорт на цена от 1.20 лева На малко по-късен стадий цената на " Стойчев и наследник " се подвига. Разликата се получава най-вероятно от това, че компаниите подписват контракти с две общини. " Хеброс бус " подписва контракт с община Пловдив, а " Стойчев и наследник " с община Асеновград. Цените за транспорти се дефинират от общинските съветници на съответните общини.

Все отново сигналът е предаден на превозвачите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР