Читател на Plovdiv24.bg алармира за доста неприятна случка в голям

...
Читател на Plovdiv24.bg алармира за доста неприятна случка в голям
Коментари Харесай

В супермаркет в Центъра поискаха втори път пари от клиенти

Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за много неприятна преживелица в огромен пловдивски супермаркет. Той е чужденец, женен за българка. При извършване на покупки в магазин " Лекси " в ТЦ " Гранд " на касите разиграва скандал, от който читателят ни е отчаян. Ето защо става дума:

" Пазарувахме в " Лекси " на " Капитан Райчо Николов " 56 в Пловдив. При овакантяване пред всички останали клиенти жена касиерка ни упрекна, че предходната година съм пазарувал в магазина им и съм взел стока без да платя. Касиерката се обади на защитата, която да ни спре да не напущаме магазина... брачната половинка ми попита какво става и й споделиха, че предходната година сме пазарували и платили с банкова карта, трансакцията е била отказана, само че като се появи отводът ние сме напуснали магазина с покупките. Докато жена ми отговори, че това не е допустимо, касиерката стартира да вика. Когато жена ми попита по кое време е станало това, тя още веднъж отговори " предходната година " без съответен ден или даже месец. Тогава защитата ни сподели, че в случай че желаеме, можем да го организираме СЕГА, на място!

Какво???? - сподели жена ми!

Плащането на сметката.... на извършването на покупки, което в никакъв случай не сме пазарували! Реших да потърся шефа. Дойде мениджърката на магазина и й казахме, че сходни обстановки се вземат решение не пред всички клиенти, а в офис. Там попитахме какво се случва, какви доказателства имат за обвиняването към нас. Тя ни откговори, че има наша фотография, помолихме я да ни я покаже и тя стартира да търси в телефона си. Няколко пъти я помолох да се обади в полицията, само че тя отхвърли.

Жена ми помоли и касиерката да пристигна - по този начин и стана. Тогава служителката изясни, че е била инструктирана от управлението на магазина да се търсят англоговорящи хора - висок мъж и по-ниска жена с кафеникава коса...???? Тоест това, че сме англоговорящи, беше единственото им доказателство, че сме крали предходната година? За нас това изглеждаше като опит за машинация, и не чакаха жена ми да е българка!

Според нас тези подправени обвинявания целят да объркат чужденците - касиерката вика защитата и упреква, че сте пазарували преди и сте платили с банкова карта, само че трансакцията е била отказана и сте си били тръгнали, без да платите. После защитата предлага да платите на място. В нашия случай ставаше въпрос за към 8 лв. (4 евро). Ще кажете, че това са дребни пари, само че въпросът е различен. Нямаше никакви доказателства за обвиняванията - нито фотоси, видео, касови бележки или каквото и да е.

Ако си екскурзиант, който не приказва добре езика, по-скоро ще предпочетеш да платиш тази дребна сума на място, с цел да си спестиш абсурда, тъй като този цирк се разиграва пред очите на всички клиенти. Логиката е - какво са 4 евро за богатите западноевропейци? "

Репортер на уеб страницата потърси и ответната страна - магазин " Лекси ". От там потвърдиха, че е имало сходен случай, само че бяха безапелационни, че се касае за неразбирателство. Обясниха, че клиентите не са били упреквани. Били са сбъркани с други хора от записите на видеокамерите в магазина. Още когато се е случило всичко се е изяснило, че става дума за неточност и мениджърката на магазина се е извинила на хората.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР