Читател на Петел на име Илко Георгиев се свърза с

...
Читател на Петел на име Илко Георгиев се свърза с
Коментари Харесай

Читател: Още не е влязла Синята зона, а вече ни подлудиха! Как ние, които живеем под наем в центъра без адресна регистрация да си изкараме абонамент?

Читател на " Петел " на име Илко Георгиев се свърза с нас по отношение на многото неясноти към Синята зона. Както съобщихме, тя влиза във мощ от през днешния ден, като ще тече 1 месец гратисен интервал, след което към този момент е наложително заплащането. Да, обаче остават много въпросителни, касаещи най-много живущите в територията на Синята зона, които към момента чакат за абонамент. Ето какво написа Илко Георгиев:

" Много съм комплициран от наредбата за правото на паркиране в синята зона. Пише, че наематели на жилища в синята зона, могат да си създадат годишен абонамент за паркиране, като живущи с контракт за наем и нотариален акт на притежателите. Обаче, като отида във компанията " Паркинги и синя зона " ми желаят не сегашен адрес а непрекъснат, който е в персоналната карта, а аз съм наемател и е логично настоящия ми адрес е на ул. " Македония ", (където пребивавам в момента), а непрекъснатия ми да е в Добрич, тъй като съм от там. Искат и регистрацията на колата да е на ул. " Македония ", а тя разумно е в Добрич. Как да си направя абонамент за синята зона, като наемател? Излиза, че би трябвало да си сменя персоналната карта и талона на колата. Не зная дали това е допустимо, като съм от Добрич и в случай че е допустимо, то ще коства пари и време. Ако следващата година сменя квартирата и отида примерно на ул. " Бдин ", отново ли ще би трябвало да заплащам с цел да си променям персоналната карта и талона на колата?  Тези условия са просто неуместни, невъзможни и неизпълними. На кого са нужни всички тези затруднения. Нали задачата е просто да има ред, а не да подлудят жителите. Някой ще каже: спри си в Добрич. Има доста наематели варненци или студенти, които попадат в тази синя зона или ще попаднат в идната, след идващото уголемение. И техния проблем ще е същия.

   Купих си колата предходната година. Предлагаха ми да я купя на лизинг, само че им отхвърлих. Ако я бях купил на лизинг, по какъв начин щях да сменя адресната и регистрация по ваучър, като тя щеше да се води на Алианс Ауто – евентуално в София? Сигурен съм, че има притежатели в синята зона с лизингови коли. Те какво ще вършат?

   Хазяина, който ми даде жилището чартърен, има различен апартамент в кв. " Левски " и живее там. Личната му карта и талона на колата са регистрирани в кв. " Левски ". Въпреки, че има нотариален акт за жилището си на ул. " Македония ", и той не може да си изкара абонамент да спира пред личното си жилище. Не знам на вас по какъв начин ви звучи това, само че на който го кажа, го взема за неуместно.

   А за какво да не може да престояваш повече от 3 часа в синята зона? В София може. Щом си плащаш, значи си постоянен и не те закачат. Не зная дали наредбата в София е друга, само че одобряват заплащания след 3-тия час и не ти пипат колата. Нали общината желае да печели пари от тази синя зона. Ако човек може да си разреши финансово да заплаща, за какво ще му отказват да му вземат парите и да завоюва общината? Едва ли доста хора ще могат да си го разрешат. Нали желаят повече пари с цел да поддържат по-добре улиците, да няма дупки и така нататък.. Това не ви ли звучи също неуместно? ", пита с огромно неразбиране мъжът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР