Читател на news.bg сигнализира за некоректни действия от страна на

...
Читател на news.bg сигнализира за некоректни действия от страна на
Коментари Харесай

В квартал Модерно предградие се чудят на нелогични улични ремонти

Читател на news.bg алармира за неточни дейности от страна на районната администрация на столичния регион " Връбница ".

Според сигнала кметът на региона " за следващ път е решил да угоди на ромите ", които живеят в квартал " Модерно предградие ".

Димитър Тодоров, който живее там, споделя, че кварталът няма никаква пътна инфраструктура . По улиците, където живеят българи, нямало нито една асфалтирана такава и прекосяването по тях е всекидневен проблем.

Мъжът дава за образец улица " 357-ма ". По думите му това е " мощно казано улица ". По канавките и по улиците текат фекални води, имало плъхове и болести.
 Снимка 423941
Източник:

Читателят ни е засегнат, че това се случва в квартал в една европейска столица.

Тодоров обаче написа, че в това време в гетото са асфалтирали предизборно и като образец дава ул. " Баба ", по която ромите в късните часове на денонощието си правели дрифтове, също така сред тях имало и такива без шофьорски книжки. В края на 2013 година е било планувано по ул. " Стефан Дуньов " до ул. " Връх Манчо " да стартира построяването на " Главен канализационен клон II ", където би трябвало да се зауства във към този момент построения и въведен в употреба " Главен колектор I ". Това по този начин и не се е случило, показва Тодоров. " През 2019 година, преди изборите, планът започва, като ръководещите считат, че по този метод ще ни покажат, че работят ", написа Димитров.

Екипът на news.bg се свърза с районната администрация и насочи въпроси към кмета на региона " Връбница " Младен Младенов.

На въпрос дали предстоят ремонтни действия по пътната инфраструктура в квартал " Модерно предградие " и кои улици са приоритизирани като най-належащи за ремонт, Младенов уточни, че за 2019 година са препоръчани за утвърждение от Столична община поправки на следните обекти в квартал " Модерно предградие ":

ул. " Старата черква ", ул. " Връх Манчо " *пред бетон, пътека за метростанция " Сливница " ), ул. " Годеч ", ул. " 359-та ", ул. " 378-ма ", ул. " Светла ", ул. " Топола ", ул. " Баба ", ул. " Маслиново стръкче ", ул. " Подкрепа ", ул. " 357-ма ". Поради неприятното положение на улица " 357-ма " там е бил осъществен спешен ремонт посредством насипване с инертни материали.

News.bg попита общината и за въпросната улица " Баба " - ремонтирана ли е, по кое време и с какво финансиране. Спрямо информация в годишния проект за поправки в региона ремонт на улицата не е имало.
 Снимка 423940
Източник:

Отговорът на Младенов:

" През 2013 година е осъществен и въведен в употреба " Главен канализационен колектор I по ул. " 378 ", ул. " 379 " и ул. " Баба " до ул. " Връх Манчо " - на стойност - 4 127 510 лева Улиците са построени напълно.

Завършен и е въведен в употреба първи сектор на Главен канализационен клон II - по ул. " 378 " и " 367 " и част от улиците са напълно построени. Към настояция миг се построява втори сектор на Главен канализационен клон II по ул. " " Стефан Дуньов " от ж.п. линията до ул. " Черни Дрин ", чиято реализация е забавена заради правосъден развой против заповед за отчуждаване на здания в аграрен парцел. В момента текат строително монтажни действия по цялостното създаване на улица " Стефан Дуньов ".

Специално внимание от регион " Връбница " отделят на построяването на втория стадий на дубльора на колектор " Н ". Изграждането му било от изключителна значимост, с цел да може всички вътрешно квартални канализационни клонове да се отведат в новоизградения колектор.

Попитахме управата и по кое време ще бъде сбъднат планът " Инженерна инфраструктура на кв. " Модерно предградие " и вътрешноквартална ВиК мрежа, регион " Връбница ", за който бяха наложително отчуждени терени в региона, както и дали планът се е забавил и какъв брой време.

По думите на Младенов построяването на вътрешно-кварталната канализационна мрежа ще бъде допустимо след реализацията на основните канализационни колектори.

" Последователността на заустване на отпадъчните води постанова канализационните клонове по ул. " Светла " да бъдат построени след реализацията на канализационните клонове по улиците " Братя Станиславови ", " Антон Кецкаров ", " Старата черква ", " 378 " и " 357 ", осведомят от общината.

Не се показва с какво финансиране се вършат тези поправки.

Младенов добавя, че районната администрация има обвързване на база сигнали на живущите в квартала, както и от огледи на чиновници да се предлага на профилираните дирекции на Столична община стратегия с улици за ремонт и да се управлява качеството на осъществяване от компаниите реализатори. Съответните дирекции осигурявали финансирането и съставяли график за осъществяването на ремонтите, показват от администрацията.
 Скандално кърпене на дупки по пътищата при минусови температури
Скандално кърпене на дупки по пътищата при минусови температури

" Технологията " е мятане на асфалт с лопати и скачане няколко пъти върху кръпката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР