Читанката за 3 клас, която провокира обществото с приказка за

...
Читанката за 3 клас, която провокира обществото с приказка за
Коментари Харесай

Разкриха как е била пробутана в учебниците скандалната приказка за "детска полиция"

Читанката за 3 клас, която предизвика обществото с приказка за детска полиция, е утвърдена за преподаване през предходната година.

Според процедурата комисия преглежда учебника в началото и в случай че бъде утвърден, както е станало в тази ситуация, той се изпраща за мнение до всички учители в страната, които преподават в съответния клас.



Това оповестиха от пресцентъра на МОН, оповестява dnes.bg.

"Не сме получили нито едно отрицателно мнение против този учебник или текстове в него ", показаха от просветното министерство.

От там прецизираха също, че в образователната стратегия няма условие въпросното произведение - "Новият закон " от Кристине Ньостлингер, да участва в читанката.

Решението тази приказка да стане част от наличието е напълно на авторския колектив - С. Здравкова, Т. Власева, Ю. Спиридонова, В. Славова. Изданието е на "Анубис ".

Съдържанието на приказката "Новият закон " породи отрицателни мнения в обществената мрежа за това на какво тя учи децата и в подтекста на терзанията, че под друга форма се прокарват непознати ползи и визии у нас за детското образование.

Въпросът е сензитивен и поради тематиката за Стратегия за детето, която разбуни обществото и която е замразена по предписание на премиера Бойко Борисов, до момента в който по нея не се организира необятно публично разискване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР