Читалището в град Ветово, Русенско, с иновативна инициатива за лятото.

...
Читалището в град Ветово, Русенско, с иновативна инициатива за лятото.
Коментари Харесай

Библиотека в куфар“ ще привлича нови читатели във Ветово

Читалището в град Ветово, Русенско, с новаторска самодейност за лятото. " Библиотека в куфар “ ще обикаля из селището, с цел да дава книги по домовете на деца и на мъчно преносими възрастни.

В читалището във Ветово подреждат книгите в остарели куфари, с цел да ги занесат в детската градина, а по-късно и в пенсионерския клуб.

" Най-малките да срещнем с новите ни книжки, също по този начин и възрастните, да пробудим техния интерес, с цел да видят, че имаме много нови книжки, с нови създатели, от друг жанр”, сподели библиотекарката Василка Неделчева.

Заради ковид и ограничаващите ограничения през последните месеци по-малко хора се престрашавали да идват в читалищната библиотека, макар взетите защитни ограничения.

" С читатели работихме, като по един влизаха. Спазвахме си епидемиологични ограничения. Дезинфекцирахме книгите. Поставяхме в чували. Това беше доста мъчно. Пък и хората като чуха за ковид, просто сами се отдръпнаха”, показа секретарят на читалище " Никола Йонков Вапцаров – 1909 г” Янка Колева.

Сред постоянните гости на библиотеката е 7-годишният Ивелин Тихов.

" Има доста книжки, които мога да разглеждам”, разяснява той.

Миналата година читалището във Ветово е спечелило план за над 4 хиляди лв. за пазаруване на книги. И са обогатили фонда си с доста модерни създатели. При избора на литература са се съобразили и с усета на непрекъснатите си читатели. Надяват се с самодейността " Библиотека в куфар “ да привлекат и нови.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР