Читалището в гр. Левски, носещо името на Георги Парцалев, оповести

...
Читалището в гр. Левски, носещо името на Георги Парцалев, оповести
Коментари Харесай

Чалга и хип-хоп на празници, посветени на Георги Парцалев

Читалището в гр. Левски, носещо името на Георги Парцалев, оповести мероприятията, включени в Празници на изкуствата,,Парцалев 2022”. Културните действия се организират от 14 до 19 юни и са обезпечени от локалния бюджет. И тъкмо тъй като са публично финансирани, буди неразбиране, че като специфични посетители на празниците са изписани Криско, Дара, както и фолк певицата Малката (пайнерката Ванеса се показва с този псевдоним). Всеки един от тях ще има независим концерт.

Данданията ще ce състои на открита сцена пред общината поредно в дните 17, 18 и 19 юни. Предишните дни - на 14, 15 и 16 юни, ще има спектакъл, ще има изложения и срещи. Ще има и естествена музика. Но що за просташка чудатост е да сложиш за венец на културните прояви Криско, Със сигурност той и оборотните реализатори ще привлекат многочислена тийнейджърска аудитория, която даже може да не е чувала за творчеството на гениалния артист, роден в Левски през 1925 година и умрял през 1989 година Но до чалгата и хип хопа ли допряха локалните управници, с цел да лъскат имидж пред обществеността?

Нима е приспана гражданската съвест и на последните хора в гр. Левски, които биха се срамували от решенията на градоначалниците си? Читалищата са създавани от будни българи, с цел да разпалват искри на духа, а не да подклаждат ниски пристрастености и да тъпчат идеали. За сходна издънка, граничеща с пошлото и треторазредния усет, следва неотложно да бъдат уволнени от общинската трапеза всички, които са забъркани в гаврата с Парцалев. А управлението, гласувало финансирането на ерзаца, да има доблестта да възвърне парите в общинския бюджет, като извади от своите заплати.

Когато се харчат пари на данъкоплатците, и то за паметта на персона, пред която се прекланят генерации българи, се чака пояснение. Дължите отговор на цяла България, община Левски!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР